Skip to main content

Landskapsbild: Havsbandet, öppet hav och karga öar
Väder: Molnighet 8/8, medvind 5 m/s sydvästlig
Distans: 46 km
Medeldistans: 35,6 km
Total distans: 606 km
Födointag frukost: 2 mackor med nutella, 1 macka med salami, 2 glas juice
Födointag lunch: kyckling, ris och sallad samt 1 banan
Födointag middag: 1 kolja smaksatt med citronpeppar, farinsocker och en bit citron
Hälsa/Känslor: Bakfull

Sigbjørn hade fixat en överdådig frukost med massa tilltugg men det enda jag såg var burken med Nutella. Åt mig återigen proppmätt men efter kaffet var det bara att rusa på toa. Bytte ut allt vatten mot nytt friskt. Var inte på vattnet före 9:30.
Tog lite vemodigt adjö av Sigbjørn. En kille väldigt lätt att tycka om. Han gjorde kylskåpsrens och skickade med mig en hel kasse med proviant inklusive Nutellaburken och en flaska vin samt 4 öl. Han rådde mig att gå utomskärs en dag som idag och det gjorde jag. Härligt att ligga längst ut i havsbandet, men ack så svårt att komma iland någonstans. Min vattenflaska är numera min pinkflaska. Skönt att inte behöva söka nödhamn varje gång blåsan trycker på utan fixar det nu i kajaken. Har nu fått konstiga kliande blåsor på alla fingrarna. Vet inte vad det beror på då det idag inte varit nån sol. Ska smörja in händerna ordentligt innan avfärd imorrn.  Fisket går galant och idag slängde jag i min miljövänliga jigg från Nordkapfishing och fick ett mastodonthugg. I vanliga fall är det bara att veva upp men denna best stack iväg med linan. Sakta men säkert fick jag pumpa upp fisken och efter en kvart kom en 10-kilos torsk upp till ytan. Tog ett rejält gälgrepp och drog upp den på kajaken. Kunde med enkelhet stoppa in hela handen i munnen och kroka av. Då sprattla hon till, drog upp ett sår på handryggen och försvann tillbaka ner i djupet. Inga bildbevis så ni får tro mig på mitt ord. Ändå för mycket mat för lilla mig. Drog kort därefter en kolja i lagom storlek. Nu ligger jag uppe på en klipphylla och imorrn väntar en fjordpassage.

Tankar om livet: Acceptans av sin livssituation med allt vad det innebär av krämpor, handikapp, åldrande, arbetssituation, ekonomi. Först när vi accepterar det faktiska nuläget kan vi bli lyckliga i nuet och se på situationen utifrån med klarhet. Det finns inte heller någon rättvisa i världen och det ska det heller inte göra. Acceptans av det som är. Det man inte kan påverka ska man inte älta över utan bara acceptera rakt av.

Miljötips: Häll aldrig matrester eller diskvatten i Östersjön utan istället lite diskret på land så att insekter, däggdjur och fåglar kan ta hand om det.

Position: Slåtterøy