Skip to main content

Landskapsbild: Massor med små öar, inte helt olikt Stockholms skärgård
Väder: Molnighet 0/8, 8-12 m/s nordvästlig
Distans: 0 km
Medeldistans: 33,1 km
Total distans: 497 km
Födointag frukost: 10 skålsnäckor
Födointag lunch: 1 macka med ost
Födointag middag: 1 sej, 10 skålsnäckor, 1 halv påse frystorkat tomatsoppa, 3 strandkrabbor
Hälsa/Känslor: Utvilad

Vaknade utvilad och väldigt varm eftersom solen låg på. Av med alla kläder och somna om. Utforskat ön och klättrat upp på toppen. Fantastisk utsikt! Väderprognosen hade varnat för styv kuling men den uteblev. Stack ut och fiskade och drog ganska direkt både en sej och en kolja. Så både middagen och frukosten är avklarad. Samlat skålsnäckor och fångade 3 strandkrabbor. Tog en tupplur på eftermiddagen och hoppas att jag nu återigen kan somna för tidig uppstigning. Satsar på Haugesund imorrn men det är 55 km dit. Det känns rejält i händerna. Lite svullna med flera småsår. Har också en brännblåsa på långfingret som antingen kommer av för mycket sol eller brännmanet. Tror musklerna mått gott av denna vilodag. Alla batterier är fulladdade inklusive mina egna. Jag kom också att tänka på att min godisgömma hemma är det lika bra att någon plundrar. Den finns ute i pumprummet. Först till kvarn får den!

Tankar om livet: Lycka är det vi bör sträva efter både för oss själva och för vår omgivning. Är inte du lycklig så speglar du det ljuset på dina närmsta och de blir också drabbade. För att göra andra lyckliga måste du börja med dig själv och det gör du genom att vara sann mot dig själv och leva enligt dina egna moraliska värderingar, mål och drömmar.

Miljötips: Använd organiska material såsom trä, bomull, ull, järn dvs allt som finns naturligt och inte är framställd på kemisk väg. Extra viktigt är detta i köket och i barnens rum. Barn stoppar saker i munnen och man bör därför undvika mjuk och porös plast och skumplast. Byt ut alla slevar och andra handredskap i köket mot likadana i trä eller stål. Köp inte teflonbelagda grytor och stekpannor utan välj hellre gjutjärn. Själv har jag en tandborste gjord av cederträ så slipper jag plastpartiklar från tandborsten.

Position: Ugløya, Kvitsøy