Skip to main content

Landskapsbild: Branta klippor, kilometerlånga sandstränder
Väder: Molnighet 6/8, motvind 6-8 m/s nordvästlig
Distans: 31 km
Medeldistans: 36,1 km
Total distans: 469 km
Födointag frukost: 5 skålsnäckor
Födointag lunch: 1 bit bröd samt 10 maskrosblad
Födointag middag: 15 skålsnäckor och en potatis
Hälsa/Känslor: Varm, solbränd, ser fram emot att strax ringa familjen

3 kor stod och sniffade så högt utanför tältet att jag vaknade. Inget muande, bara sniffande. De undrade nog vad det var för nåt som luktade så illa? Svett och rutten fisk. Varje gång jag lyft på kapellet har rutten fisklukt slagit upp. Idag spolades fiskkraken fram. En liten sej hade fastnat under sitsen och till slut ruttnat så pass att den lossnat.
Torrdräkten jag paddlar i är helt underbar, man måste dock ha modellen med kisslucka för annars hade jag pinkat på mig varje gång. När man styr in mot stranden för att pinka tolkar hjärnan det som att man kan pinka direkt. Alltså blir det rejält bråttom när man kommer iland. Dock finns det en stor nackdel med pinklucka och det är när man samlar skålsnäckor på djupt vatten och glömt stänga den. Tog en paus vid en båthamn och gick lite strategiskt fram till 3 gamla damer som drack kaffe och åt fikabröd. Pratade i 5 minuter men det blev aldrig tal om nåt kaffe för mig inte. Grymt jobbigt att se härligheten och den foda doften för att sedan gå tillbaks till kajaken och stoppa in ett maskrosblad i munnen.

Tankar om livet: Svartsjuka är bara ett uttryck av din egen dåliga självkänsla. Känner du svartsjuka bör du därför utveckla och förbättra din självkänsla. Försöker du däremot kväsa, förhindra eller förminska den andra personen och försöka lägga skulden på denne resulterar det bara i att kärleken till dig minskar eller upphör.

Miljötips: Den mest onödiga och energislösande maskinen måste ändå vara torktumlaren. Tvätt torkar helt på egen hand bara man hänger upp den. Det går till och med att torka tvätt i minusgrader och vill man inte det så kan man ju hänga tvätten inne. Dessutom väsnas den och har sönder kläderna. Titta bara på allt ludd man plockar ut. Hänger man tvätten utomhus får den på köpet en underbar doft.

Position: Søre Litholmen