Skip to main content

Landskapsbild: Branta klippor, kilometerlånga sandstränder, böljande dalar.
Väder: Molnighet 4/8, medvind 2 m/s sydlig
Distans: 47 km
Medeldistans: 36,5 km
Total distans: 438 km
Födointag frukost: 1 bit bröd
Födointag lunch: 1 Bleka
Födointag middag: 15 skålsnäckor och 1 bit bröd
Hälsa/Känslor: Nöjd och trött

Vaknade av att det pinglade och bräkte överallt omkring mig. Förstod att det var får och försökte somna om. Eftersom varenda tacka hade pingla på sig gick ju inte det förstås. De blev livrädda när jag steg ur tältet och sprang all världens väg. Inatt sover jag i en kohage och vi får se om jag får nåt besök. Rikligt med koskit finns det iallafall. Prognosen säger nu att det blir motvind 1 vecka framåt och det är därför jag kämpat med distanserna nu innan. Idag har varit en underbar paddlingsdag med skiftande landskapskaraktär. Nästan vindstilla och både tumlare och säl har siktats. Det enda som saknas nu är snus, kaffe, en Faustino nr 1 Rioja och Marabou apelsinkrokant. Släng in ett gäng lakritspipor och lite Ardbeg single malt på det så är det fullbordat.
Min fiskeexpert Robert som hjälpt mig planera äventyret säger så här om torskmasken: Jo Sören torsken du får nära land på sommaren har en hel del mask. Den vi köper i affären är oftast fiskad på vintern och långt ut. Jag brukar hålla upp filéerna mot ljuset för att titta efter kveis som norrmännen kallar maskarna. men helt riktigt sejen är mycket bättre att äta än torsken nu på sommaren. Man bör undvika att äta torsken under månader utan ”r” i sig.
Fiskar därför mindre vid botten och mer i frivattnen vilket gjort att jag fått mindre torsk. Idag fick jag 2 blekor.

Tankar om livet: Acceptans av andra människor och deras sätt att vara. De kan vara sura, göra fel, ha en annan kultur, religion, värderingar och syn på livet som inte stämmer överens med din. Försök inte förändra dessa människor utan acceptera att de är annorlunda och se det positiva i det. Detta innebär dock inte att man förutsättningslöst ska acceptera allt, utan överskrider personen gränsen för vad man kan acceptera ska man lugnt och bestämt säga ifrån att man inte accepterar personens uppträdande. Antingen slutar personen eller så får man själv ta avstånd. Man väljer själv vilka personer som är delaktiga i ens liv.

Miljötips: Radon är ett naturligt radioaktivt grundämne som sipprar upp ur jordskorpan och finns lokalt. På kommunhuset finns radonkartor och det kan vara bra att kolla upp innan man köper hus. Radon är cancerframkallande och kan finnas i ditt dricksvatten om du har egen brunn eller i luften inomhus om det tränger upp radon under din husgrund. Det är jättelätt att kontrollera och enkelt åtgärdat, men kan vara fatalt om man inte kollar upp saken.

Position: Obrestad havn