Skip to main content

Landskapsbild: Växlande klippor, vita sandstränder och sanddyner
Väder: Molnighet 1/8, först medvind östlig 5 m/s sedan motvind 6-8 m/s västlig
Distans: 46 km
Medeldistans: 33,4 km
Total distans: 339 km
Födointag frukost: 1 brödbit
Födointag lunch: 1 banan och en bit bröd
Födointag middag: 25 skålsnäckor
Hälsa/Känslor: Foten känns redan bättre att stå på. Ligger skönt nedbäddad i tält som slår i blåsten på sandstrand.

Var i kajaken kl 8 eftersom jag hade medvind. Paddlade sedan på tills jag rundade Norges sydligaste udde Lindenes 12.20. Lindesnes kan vara mycket svårt att runda och därför finns numera en grävd kanal inomskärs men jag vill ju givetvis runda Norges sydligaste udde..Firade med 1 bit bröd och 1 banan. Sedan växlade vinden till motvind och jag kom in i nåt slags trans där jag bara körde på till 19.00. Sandstranden jag nu ligger på såg så himla erbjudande ut. Dock så är det mycket sand! Överallt! Bättre med klippor! Har inte fiskat idag eftersom jag vill ha lä när jag fiskar så jag inte driver så mycket. Man får dessutom mycket mer bottennapp när man driver. Det finns nu rikligt med skålsnäckor och de smakar gott och är en klar kontrast till fisken. Både Lindenes och Lista står benämnda som farliga passager speciellt med västliga vindar, men de ska nog vara starkare vindar än de jag hade idag. Paddlade med min extrapaddel Robson Helios som känns lika bra som min Zephyr. Ska försöka paddla varannan dag eftersom de belastar händerna och musklerna lite olika.

Tankar om livet: Meningen med livet är att följa sina instinkter, sin inre kompass. Den är föränderlig och skiftar med tid, rum och individ. Meningen med livet innebär att man vågar riskera allt för att om och om igen uppnå sina drömmars mål.

Miljötips: När du ska köpa ny gräsklippare, utombordare, motorsåg eller andra maskiner välj eldrivna. De små motorerna har inget reningssystem utan släpper ut stora mängder avgaser. Mopeder hör också dit, men där är ju valet busenkelt och man tar såklart cykeln istället.

Position: Haugvika