Skip to main content

Väder: Molnighet 7/8, nederbörd 0 mm, vind 5 m/s, temp 8 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Kan inte bli mycket bättre än så här!

Eftersom det är söndag drog vi oss kvar länge i tältet och gick inte upp förrän tolvslaget. Vi började dagen med att se över lägret och hagen. Vi gjorde iordning en till beteshage så hästarna kan variera lite. Wilma som är noga med städningen och ogillar gräs och sand i tältet, och eftersom det mesta är på min sida städades det ur och allting skakades.

I flera dagar har jag försökt få med Wilma på topptur och idag var det dags. En knapp timme senare stod vi på toppen och utsikten var fantastisk med Lofotenväggen ute till havs och alla andra ståtliga fjälltoppar till lands. Wilma var förvånad över hur snabbt det gick och uppskattade att hon blivit övertalad till topptur. Vi spenderade en stund på toppen och bara njöt av den 360 graders utsikten.

Riktigt hungriga så tänkte vi pröva att äta kongesnegle som tydligen ska gå att äta. Rejält stora sniglar som finns överallt på havsbotten med mycket vackra skal. Trots att vi stekte dem i olivolja och citronpeppar var det en otrevlig och slemmig upplevelse som vi gärna avstår framöver.

En härlig ridtur på eftermiddagen med mycket tölt och utforskande av nya platser på ön. Stulka har en snabb galopp och ibland känns det som det går lite för snabbt. Breyting har tappat en sko och därför kommer Stig från Strandmoa hästgård ut imorgon och slår fast en ny. Antagligen ridandet över alla klippor som resulterat i tappskon.

Att bara äta bröd till middag lät inte så lockande så kvällen ägnades åt fiske från kajaken. Wilma valde att stanna i lägret och pyssla med hästarna. Fisket resulterade i en fin torsk och en uer. En knallröd djuphavsfisk som liknar abborre en aning. Givetvis stack jag mig på ryggfenan.

Tankar om livet: Lycka i livet föregås alltid av ett tyst sinne (tjattrande apa). Kanske så kort som femton sekunder men ändock tystnad, inga tankar. När man känner lycka tänker man inte, man bara är i nuet. Som idag med toppturen. Man kommer upp till toppen och bara står där och insuper utsikten och atmosfären. Lugn, frid, eufori och lycka. Samma sak kan man lära sig genom självmedveten närvaro. Lära sig välja och styra över sina tankar och ta bort allt onödigt tjatter från apan. Så himla enkelt men så få som faktiskt praktiserar det. De flesta är helt upptagna och fångade i sina tankemönster. Varje tanke ersätts direkt med en ny i en aldrig avslutande tankekedja.

Frisk i naturen: Bara åsynen av natur kan leda till att patienter mår bättre, oroar sig mindre, upplever mindre smärta och tillfrisknar snabbare. Kan vara så enkelt som en fondvägg med naturmotiv. Kan vara bra att tänka på när man utformar den arbetsmiljö och skolmiljö man vistas så många timmar i.