Skip to main content

Väder: Molnighet 1/8, nederbörd 0 mm, vind 5 m/s, temp 9 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Nu har vi landat i tillvaron och livet här. Varje dag bjuder på så många nya upplevelser för oss båda och vädret är även det njutbart med sol och svaga vindar.

Varje morgon när vi vaknar ligger vi kvar i tältet och piggnar sakta till. Fullt med fågelsång och ljud från vinden är det enda som hörs. Springer hästarna i hagen känner man vibrationerna i marken genom madrassen. Vi plockar fram Yatzy och tar en omgång. Hitintills har Wilma vunnit varje gång. Hoppas bara hon inte förblir obesegrad under hela äventyret.

En promenad bort till krabburen men där fanns bara eremitkräftor och kungssniglar. Frukost bestod av torsk och till min förvåning tyckte Wilma nu att det smakade riktigt gott! Som min mormor alltid sa så är hunger den bästa kryddan.

Idag red vi bort till norra sidan av ön och försökte vada över till en vacker liten ö femtio meter ut i vattnet. Vi fick återvända men ska försöka igen då vattnet står lägre då den verkligen lockade med sin fägring. Det gå aldrig att tröttna på att rida fram i vattnet med dessa kritvita sandstränder och turkosblå klara vatten.
Efter ett par timmars ritt kände vi oss ändå hyggligt möra, så vi kröp in i tältet, ner i våra sovsäckar och tog en eftermiddagstupplur. Sova när man är trött och äta när man är hungrig är enda reglerna här!

När vi på nytt vaknade till var det högvatten och jag gav Wilma ytterligare en lektion i StandUpPaddle. Så vackert att tyst glida fram på en bräda och se ner i vattnet. Redan iklädda torrdräkter bytte vi till kajak och drog ut på fisketur. Vi fick upp många små torskar, men ingen som höll måttet, varvid jag istället fick samla ihop en kastrull vitplister (liknar brännässlor) som vi tillsatte i brödbaket och gav en god smak och tillskott på vitaminer.

Tankar om livet: Medvetandet är ditt jag och din inre frid. Ditt sinne är dina tankar som ofta gestaltar sig som den tjattrande apan som aldrig är tyst. Genom meditation och andra tekniker för ökat medvetande kan man tysta sinnet för att spendera mera tid i medvetandet där man utan tankar istället förlitar sig på intuition och känslor. Därav att man alltid ska sträva efter att följa sin magkänsla (medvetande) istället för sitt sinne (tjattrande apan).

Frisk i naturen: Naturen har lugnande inverkan på oss, stress- hormonerna går ner och återhämtningen är effektiv. Även korta naturmöten på 4-5 minuter hjälper. Kronisk stress är skadligt för oss och kan leda till livsstilssjukdomar såsom hjärt- kärl sjukdomar, diabetes, depression, demens och cancer.