Skip to main content

Väder: Molnighet 4/8, nederbörd 0 mm, vind 6 m/s, temp 6 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Imponerad över att Wilma inte har några som helst invändningar mot matsituationen. Jag har ju faktiskt tagit med henne ut på en öde ö i 30 dagar med enbart vatten och bröd som medhavd proviant!

Vinden mojnade några timmar på förmiddagen och vi kunde nu lägga i kajakerna för att fiska. Prövade några olika ställen söder om ön och vi fick upp fem torskar. Vi behöll en torsk då det är tillräckligt med mat för idag. Kajakerna driver snabbt i vinden som tilltog. För att fiskelinan ska stå rakt ner mot botten måste man paddla mot vinden och fiska samtidigt vilket inte är det enklaste för Wilma. Jag löste det med att fästa Wilmas kajak i bogserlinan så kunde jag hålla båda kajakerna mot vinden och på samma position.

Wilma som i vanliga fall inte tycker fisk är gott, tyckte idag att det var förvånansvärt smakligt. Nu har vi även agn till krabburen så ska försöka få i den imorgon.

I vanliga fall så brukar jag sköta hygienen genom att gå ner i havet och tvaga mig med tång. Brukar ta ungefär 10 minuter…
Wilma däremot vill enbart ha sötvatten och dessutom ljummet i temperaturen så hennes tvagning av kroppen tog nästan hela eftermiddagen i anspråk bärandes sötvatten, kokning av vatten, massa konstiga flaskor och krämer. Jaja, det gör jag så gärna.

Skålsnäckorna som var en succé under gårdagen resulterade i ett nytt födosök och vi plockade en rejäl samling och avnjöt till middag. Igår tillagad med citronpeppar, idag med allroundkrydda. Riktigt smarrigt!

Tankar om livet: Om man är observant och känner inåt förnimmer man sin Qi inom sig som en stor sfär av inre frid eller litet klot av ångest och lidande. Man kan även urskilja den hos andra genom deras kroppshållning och beteende och förhållningssätt till omvärlden. Man kan urskilja när den växer och när den krymper. Vissa refererar när den minskar till ”klump i magen” eller ” tyngd över axlarna”. Lär dig förnimma, känna till och observera din Qi och din inre kraft för att på så sätt veta när du behöver låta den växa, eftersom man försakat att ta hand om sig själv och sin psykiska hälsa. Det är lätt att genomföra tester och kontroller på den fysiska statusen, men desto svårare på den psykiska/mentala statusen vilket oftast är den viktigaste. Först när man själv mår bra kan man sprida positiv karma till sin omgivning. Alltså har man en skyldighet gentemot sina medmänniskor att vårda sin egen livskraft.

Frisk i naturen: Mellan 2009-2011 skapades ett nordiskt samarbetsprojekt kallat ”Frisk i naturen”. Ett nordiskt samarbete kring naturen som resurs för folkhälsa och en hållbar samhällsutveckling är intressant och viktigt med tanke på de nordiska ländernas gemensamma förutsättningar och traditioner. Vi bör tillsammans ta krafttag i dessa frågor. Nordens natur och friluftstradition gör att vi har en helt unik möjlighet till att ändra inaktivitetstrenden.
http://www.norskfriluftsliv.no/frisk-i-naturen/