Skip to main content

Väder: Molnighet 5/8, nederbörd 3 mm, vind 3 m/s, temp 13 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Vi börjar förbereda oss för hemfärd både mentalt och praktiskt.

Dagen började i långsamt tempo med spel, yoga och gymnastikövningar, men mest för Wilma då jag skyllde på ont i ryggen. När Wilma går ner i brygga tror jag nästan hennes rygg ska gå av. Förstår inte hur hon lyckas! Sen var det dags att bygga hoppbana mellan olika grynnor och Stulka/Wilma är väldigt duktig på att hoppa.

Imorgon kommer det blåsa upp varvid vi nu var tvungna att säkra fiskebeståndet äventyret ut om vi inte enbart ska äta bröd. Under hela äventyret har jag tjatat om hur fantastiskt underbart god och fet makrillen är och många gånger har vi hoppats på att fånga dem. Jag har sagt till Wilma att de smakar hamburgare  Dock så vandrar makrillen norrut under sommaren och det var mycket osäkert om den skulle hinna komma. När jag hade sittbrunnen full med sej och begav mig hemåt fick jag så ett sista hugg. Helt sanslöst otroligt om det inte sitter en makrill på kroken! Wilma tyckte den var mycket god men det enda som påminde om hamburgare var konsistensen tyckte hon.

Tankar om livet: Kontraster i livet mellan Yin och Yang är det som berikar livet mest av allt. Jag kan verkligen känna den känslan under mina äventyr och nu har även Wilma fått uppleva den. Att ta bort alla självklar lyx i det vardagliga livet och även överflödet av mat som finns sätter saker i perspektiv och ger längtan och belöning. Wilma drömmer om så många saker nu så som dusch, varmvatten, toalett, frukt, choklad, rena kläder, mamma och kompisar. Läran om Yin och Yang anser jag vara min egen största personliga styrka eftersom jag enbart tänker på den mångfalt större belöningen som komma skall, desto större misär jag genomlider. Tänk om alla kunde betrakta misär på det sättet, då skulle ingen någonsin klaga…

Frisk i naturen: Tätortsnära natur stimulerar näringsliv/turism, minskar kriminalitet och vitaliserar bostadsområden, motverkar ojämlik hälsa med dess negativa sociala och ekonomiska konsekvenser.