Skip to main content

Väder: Molnighet 1/8, nederbörd 0 mm, vind 1 m/s, temp 20 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Högsommarvärmen och strålande solsken samt bleke på vattnet är här!

Så varmt så vi nästan får värmeslag. Återstod bara ett alternativ. Vi gick ner i havet och badade. Pigga och fräscha efter doppet så släppte vi hästarna på lösbete samtidigt som vi höll uppsikt på dem när vi spelade Yatzy. Sen hoppade vi upp barbacka på hästarna för att även de skulle få sig ett svalkande dopp. Wilma som alltid drömt om att få simma ut med en häst i vattnet, tyckte att nu var det dags att prova. Vi visste inte om de skulle våga gå så långt ut så de inte bottnade, men båda två simmade faktiskt några meter innan Breyting bestämde sig för att galoppera upp ur vattnet varvid Wilma ramlade av och fick sig ett extradopp. Dock så märkte man av att även de njöt av att få svalka av sig i hettan då vi upprepade proceduren.

Vi behövde införskaffa lite ny fisk och jag tog kajaken ut på fisketur medan Wilma stannade i viken på StandUpPaddle brädan. Sej som fanns i överflöd igår nappade inte idag, men mycket torsk blev det och jag sparade två stora fina torskar.

Kvällen spenderades senare i tältet med mera sällskapsspel.

Tankar om livet: Vad har man för ansvar i livet? Bara en enda sak.., sitt eget själsliga självbefinnande, det vill säga att man mår bra i själen. Hur ens självbefinnande gestaltar sig påverkar i sin tur all ens påverkan på vår jord och våra relationer, det vill säga om vi sprider positiv eller negativ energi omkring oss genom våra handlingar. Svårare än så är det inte och det är en omöjlig uppgift att ta på sig ansvar för all jordens orättvisor, katastrofer, miljöförstöring och alla relationer.

Frisk i naturen: Avståndet till grönområdet från bostaden är viktig för besökfrekvensen och framför allt de regelbundna besöken. Man ser en nedgång i besök redan vid 100 meter avstånd men det blir särskilt tydligt vid 600 meter. Då minskar antal dagliga besök ytterligare. Förutom avståndet till grönområdena där man bor är det även viktigt med deras kvaliteter och innehåll. Det mest väsentliga är storleken (helst över 5 hektar, dvs. ”klassiska” parker), bra stigar och leder med god belysning, vackra utsikter, många stora träd, vatten, lugn och ro och känslan av trygghet.