Skip to main content

Väder: Molnighet 2/8, nederbörd 3 mm, vind 3 m/s, temp 20 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Skön behaglig dag med strålande som och riktigt sommarväder.

Vi vaknade tidigt av att det var stekhett inuti tältet. Vinden var ostlig från land och temperaturen var hela 20 grader ute och givetvis mycket högre inne i tältet. Därför började vi dagen med uppfriskande bad i 8 graders vattentemperatur och sedan låg vi och solade på klippan. När vi så låg där så fick vi syn på en familj tumlare som gång på gång bröt vattenytan med sina ryggfenor.

Lite senare när vi låg i tältet och spelade Yatzy så såg vi tre personer vandra emot oss. Det visade sig vara Laila som sköter om fiskecampen Steigen Sjöhus som kom på besök med sina två döttrar. Laila hjälpte till att ordna med ön vi är på och även inkvartering när jag paddlade Norska kusten för tre år sedan. Med sig i ryggsäcken hade de kaffe och chokladkaka samt även en kall öl! Lyckan var gjord. Hästarna som gick lösa runt tältet hade försvunnit så vi fick leta en bra stund innan vi fann dem. När vi fångat in dem red allihopa i omgångar och det var riktigt länge sedan Laila suttit på en hästrygg.

Trötta kröp vi till kojs redan klockan 21 och nu kanske vi lyckas vända tillbaka dygnet.

Tankar om livet: Man kan se att människor som ständigt lever i tankekedjor och hela tiden byter aktivitet mot ny aktivitet har lättare att skingra sina tankar med kontakt med djur. Sinnets närvaro smittar nämligen av sig och eftersom djur inte tänker tankar överförs det till människor i nära kontakt. Att umgås med djur är som balsam för själen och bidrar till mer självmedveten närvaro.

Frisk i naturen: Naturen bidrar till en mer genusneutralt lekplats och studier visar att pojkar och flickor leker mer lika lekar i skogen så som att hoppa på stenar, bygger kojor och klättrar i träd.