Skip to main content

Väder: Molnighet 3/8, nederbörd 0 mm, vind 2 m/s, temp 13 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Ryggskottet börjar ge med sig och idag är min födelsedag.

Under hela äventyret så har Wilma fått bestämma dagens aktiviteter då det är hennes drömäventyr. Men idag är min födelsedag och Wilma tyckte jag skulle få välja. Mina blickar vändes direkt mot topparna på berget och vi har bara bestigit en av tre. Alltså gav vi oss iväg och det gick i snigelfart på grund av ryggskottet, men förvånansvärt snabbt kommer den fantastiska utsikten som belöning. Vi följde fårens upptrampade stigar då de nästan tar sig fram som bergsgetter om man bortser från när de hamnar på rygg med benen sprattlandes i luften. Nära toppen lyfter en havsörn och seglar ut under oss.

Eftersom vi nu har så mycket hälleflundra att sätta i oss blir det hälle till alla måltider. Smakar helt underbart och det är nu svårt att tänka sig att Wilma knappt åt fisk innan äventyret. Om man bara tar bort alla ben så äter hon med förtjusning.
– Man måste bara vara riktigt hungrig innan, så smakar det jättegott, säger Wilma.

Med bara en vecka kvar på äventyret försöker vi så sakteliga vända tillbaka dygnet. Klockan 15.00 är lite sent att äta frukost och idag kom vi upp redan 13.30 

Idag blev det en behaglig barbackaritt med hästarna innan vi mycket nöjda med dagen kröp in i vårt sköna tält.

Tankar om livet: Människor känner sig obekväma när de får eller blir erbjudna hjälp och vill så fort som möjligt erbjuda något i gengäld för att få bort de negativa känslorna. Att ge hjälp är lätt och ger dig positiva känslor. Att ta emot hjälp däremot är svårt och kan resultera i negativa känslor. Alltså är det mest osjälviska man kan göra är att låta någon ge dig hjälp och visa tacksamhet varvid du egentligen hjälper den människan. Lustigt att det är precis tvärtom mot vad de flesta tror. På ett sätt är tiggaren på gatan den mest givmilda av alla som utsätter sig för att ta emot hjälp istället för att ge. Deltagaren i Äventyrliga Dagen ger mig mycket mer än jag ger deltagaren.

Frisk i naturen: Naturen förbättrar elevernas prestationsförmåga och detta har visats sig i standardiserade kunskaps- tester i språk och matematik. Antisocialt beteende minskar såsom våld, mobbing, skadegörelse och nedskräpning samt att man kan se en nedgång i sjukfrånvaron.