Skip to main content

Väder: Molnighet 5/8, nederbörd 5 mm, vind 2 m/s, temp 13 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Extremt ont i ryggen, men det finns en hel del positivt. Wilma sköter de flesta småsysslor och gett mig en extremt skön ryggmassage. Dessutom så blir man lite rolig av morfin som jag har med för extrem smärta.

En man och flicka kan inte leva av bröd och vatten allena så jag tog en rejäl dos smärtstillande och begav mig ut på havet. Orolig om jag skulle kunna paddla med ryggskottet. Dessutom så ska jag åka till Grönland om två veckor som färdledare för Trackers på deras 10-dagars paddelresa och jag måste kunna paddla då. Det vill man verkligen inte missa då vi förra året såg världens tre största valarter; blåval, sillval och knölval. Fisket gav rejäl utdelning med stora sejar och en fin långa. Wilma fick hjälpa mig med rensningen av fisken. Rensat fisk har hon kunnat sen hon var 3 år gammal. Långa hade hon aldrig rensat förut och hon tyckte den var lite väl slemmig. Eftersom vi inte fått någon krabba ännu beslutade vi att lägga i den andra krabburen på norra sidan av ön och red därför dit. Wilma fick syn på en 40 centimeter stor sjöstjärna när vi lade dit buren. Sikten i vattnet är helt otrolig. Nu regnar det igen, men jag älskar ju smattret mot tältduken och vi lyssnar på vår favoritsångerska Adele, myser och har det underbart!

Tankar om livet: Det finns så mycket att vara tacksam för och att göra en tacksamhetslista då och då är både roligt och man blir glad av det. Jag är tacksam för…, att jag lever i denna magiskt vackra värld, att ryggontet inte hindrar mig att utföra alla roliga friluftsaktiviteter här, att Wilma är här med mig och vi kan dela denna fantastiska upplevelse, att jag har relationer där jag kan ge kärlek, att jag fick massage av Wilma, att ligga här i sovsäcken och kunna ligga på rygg ikväll.

Frisk i naturen: Naturen bidrar till mindre konflikter bland barn och relationen mellan lärare och elev förbättras. Barnen blir mer sociala, lärklimatet förbättras och benägenheten att samarbeta ökar. Glädjen att gå i skolan förstärks och ljudnivåerna blir lägre.