Skip to main content

Väder: Molnighet 8/8, nederbörd 25 mm, vind 7 m/s, temp 11 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Nattsömnen funkar inte något vidare då det är smärtsamt att ligga ner på grund av ryggskottet. Vi har båda haft en del sömn att ta igen och dagen får nog räknas som vilodag.

Lång tid tog det innan vi kom upp på morgonen. Resning av Primustältet och städning och organisering av utrustning. När vi var färdiga med allt var det redan sen eftermiddag och vi tog en tupplur. Vaknade igen gjorde vi inte förrän 21.00 och har nu varit med hästarna och ridit till sent inpå natten. Vi har nu nästan helt råkat vända på dygnet. Men vad gör det när solen lyser dygnet runt. Dessutom är ju de enda reglerna att sova när vi är trötta och äta när vi är hungriga. Som tur är gör det inte ont i ryggen när jag rider och det gick till och med bra att galoppera.
// Sören Kjellkvist

Idag blev jag lite förvånad och jätteglad över att min store bror Wiktor ringde mig och pappa och ville snacka lite? Puss till dig Wiktor!
// Wilma Kjellkvist

Tankar om livet: Det finns alltid två sidor av samma mynt och inställningen till hur man ser på saker har en enorm inverkan på livet. Det går i princip alltid att finna ut positiva sidor med allt man genomgår i livet. Alla prövningar ger en alltid enormt med livserfarenhet och visdom. Dessutom en chans att vara tacksam till allt man faktiskt har i livet i form av relationer och kärlek. Om man sen tar i beaktande alla underbara upplevelser i vår enastående natur inser man att paradiset finns här ibland oss. Vi behöver bara inse att det räcker med att iaktta omvärlden precis där vi står för att finna lyckan. Sluta söka efter lycka, öppna bara ögonen…

Frisk i naturen: Naturen förbättrar inlärnings förmågan och inlärning genom alla de fyra sinnena ger en mer ihållande kunskapsinhämtning.
Naturen förbättrar även minneskapacitet och koncentrationsförmågan.
Barn som vistas i naturpräglad variationsrik utom- husmiljö är bättre på att koncentrera sig än de barn som vistas i en mer naturfattig miljö.