Väder: Molnighet 5/8, nederbörd 10 mm, vind 1 m/s, temp 8 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Sista dagen med mamma Andrea och bästa kompisen Amanda.

Jag och Andrea ordnade en ny beteshage till hästarna så de får lite nytt fräscht gräs. Nu har vi dem precis bredvid tälten och Breyting är väldigt nyfiken på vad som försiggår i tältet.
Idag är första dagen med stiltje på vattnet så Wilma och Amanda tog kajakerna och stack ut och fiskade. Torsk och sej som vanligt, men vi hade lovat musslor till lunch. Alltså ordnade jag och Andrea det under tiden som tjejerna fiskade. Trots högvatten fick vi tag i många stora musslor.

Mer ridning blev det på eftermiddagen och alla red i omgångar utom jag som idag känner av ömhet i revbenen efter gårdagens fall.

Hela kvällen spenderades i Primustältet och inatt sover vi allihopa här inne så att Wilma verkligen ska kunna gosa med mamma hela natten. Först var vi dock tvungna att invänta midnattssolen på självaste sommarsolståndet! Tjejerna höll på att kamma, fläta, fixa och trixa med varandras hår i timmar kändes det som. Mycket trötta somnade sen alla rekordsnabbt.

Tankar om livet: Om man känner till att ens sinne och ens tankar inte identifierar vem man är så blir man mer objektivt inställt till sina tankar. Kommer en negativ tanke kan förhålla sig neutral till den. Bara observera att den kom och sedan släppa iväg den utan att den lämnar några spår efter sig i form av negativa känslor eller negativa tankekedjor. Man kan avbryta mönstret och på så vi ta kontrollen över sina tankar.

Frisk i naturen: Det finns begränsat men positiv vetenskapligt stöd för användning av trädgårdsterapi och annan grön rehabilitering och omsorg. Den visar att grön rehab minskar social isolering, förbättrar den mentala hälsan, underlättar återgång i arbete, ökar välbefinnandet och förbättrar individens sociala situation.