Skip to main content

Väder: Molnighet 8/8, nederbörd 15 mm, vind 10 m/s, temp 8 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: En riktigt härlig dag, tiden flyger fram och det är så roligt att få visa Andrea och Amanda den vackra ön.

Imorse vaknade jag av att Andrea bjöd på kaffe i sängen. Skönt att ligga kvar i sovsäcken och njuta av rykande varmt kaffe. Faktiskt en väldigt trevlig vana som jag även är bortskämd med hemma. Ungarna ville dra sig i sitt tält en aning längre så vi tog det ganska lugnt på morgonen. Direkt efter frukost begav sig tjejerna ut till hästarna och försvann iväg på långtur. Jag och Andrea satte oss i kajakerna för att ordna fisk till middag. Många torskar blev det, men vi var inriktade på sej och när vi hade en till oss var styrde vi tillbaks mot vår ö. Andrea som inte är helt van vid att fiska och paddla samtidigt fick en del trassel och bottennapp som jag fick hjälpa henne ordna upp.

Efter middagen var det nu dags för Andrea och mig att ta en ridtur på tu man hand. Helt fantastiskt var det att skritta runt på havsbotten tack vare ebben och även rida ut i vattnet. Sedan var det dags för tölt och galopp över beteshagarna. Andrea galopperade iväg först på Breyting och Stulka satte fart för att hinna ikapp. När hon så galopperat förbi Breyting gjorde hon ett tvärt kast åt vänster och jag for av hästryggen som en liten vante. Jag landade med en duns och tappade andan för ett ögonblick, men efter någon minut var jag uppe i sadeln och fattade ny galopp. Första gången jag ramlat av en häst och nu måste jag bjuda alla på tårta när jag kommer hem som sig bör.

Ytterligare en kväll i tältet med Yatzy och en massa mys. Andrea överraskade med popcorn och kvällen var fulländad. Klockan ett på natten skickade vi till slut iväg ungarna till sitt tält för lite välbehövlig vila.

Tankar om livet: Många människor identifierar sitt jag med sina tankar, sitt sinne eller den tjattrande apan. Fösta steget till självmedveten närvaro är att man inte är sina tankar. Tankarna definierar inte vem du är. De kan vara helt irrationella och destruktiva. Jaget finns bakom tankarna som ett medvetande av rymd och frid. Där finner man sitt inre och sitt sanna jag. Där finner man sin intuition, kärlek, behov och känslor. Eftersom lidandet är läraren har personer som upplever mycket lidande lättare att ta sig ur illusionen att det är tankarna som definierar vem man är. Därav kan man ofta se personer som borde vara olyckliga faktiskt är medvetet närvarande och lyckliga. Av samma anledning kan rika människor som borde vara väldigt lyckliga istället vara djupt deprimerade och olyckliga. En buddistisk munk sade en gång. ”Ge mig mera lidande så att jag bättre kan förstå och uppskatta lycka”

Frisk i naturen: Grönområden i sig själva är kopplade till minskad kriminalitet, aggression och våldsutövande. Bostadsområden blir tryggare och mer familjära.