Skip to main content

Väder: Molnighet 3/8, nederbörd 0 mm, vind 8 m/s, temp 10 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Stor förväntan präglar dagen för Wilma. Allt det hon längtat så efter kommer nämligen hit till ön imorgon!

Mamma Andrea och Wilmas bästa kompis Amanda reser idag upp hit och kommer ut till ön vid tio-tiden imorgon. De kommer att stanna i hela tre dagar. Alltså har vi varit tvungna att storstäda lägret, tvätta ännu mer kläder samt gjort oss och hästarna extra fina. Wilma är väldigt orolig att mamma och hennes bästa kompis inte kommer uppskatta besöket här, eftersom det kommer både blåsa och regna under deras vistelse.

Wilma har även skrivit en önskelista med det hon saknar allra mest i matväg här på ön och under tre dagar får vi nu lite mer variation i kosten.

Wilmas önskelista:
200g chokladkaka marabou oreo 2 st, liten vattenmelon, 24HourMeals lasange 2 st, 24HourMeals chili con carne 2 st, 24HourMeals äpple och kanel gröt 4 st, ost, smör, körsbärstomater, nutella, bananer och hallonsylt.
Den här listan är bara saker till oss så ni får också ta med er vad ni vill ha. Ni får också ta med er 2 kilo mjöl. Dessa grejor ovanför är bara saker för njutning. Så vi kommer äta de vanliga måltiderna här fast med grejorna på listan som tillbehör och mellanmål.
Puss o kram // Wilma

Till kvällen var vi klara med alla förberedelser och stack ut på en underbar ridtur. Vi galloperande över till norra sidan där museumet finns och även två sommarstugor. Ut ur en av sommarstugorna kommer en femårig flicka springandes mot oss som heter Alexandra. Så riktigt helt öde är inte ön. Hon berättade att hon sett hästhovsavtryck i sanden. Jag hoppade av min häst och frågade om hon ville rida? Hon nickade jakande, så vi red runt med Alexandra både i skritt och tölt under en halvtimme och återbördade henne sedan där vi plockat upp henne. Hennes sista fråga var. När kommer ni tillbaka?
Imorgon svarade vi. Vill du rida då också?

Vi red hem till södra sidan och avslutade kvällen vid en eld på stranden. Nu räknar Wilma timmarna tills mamma och hennes bästa kompis kommer hit. Det är ju faktiskt Wilmas drömäventyr och Wilma ser fram emot att få visa dem allt som finns här på ön!

Tankar om livet: Ofta kan man med väldigt små medel förgylla någons dag. Att ge den personen sin odelade uppmärksamhet och på så vi skapa god karma. Karma som fortplantar sig genom den personen och skapar ytterligare god karma. “Pay it forward” som dessutom är en väldigt bra film som beskriver konceptet och faktiskt är det enda sättet för att göra avtryck till att skapa en bättre värld. Samma koncept som används i Friluftsfrämjandets och Bergan of Norways välgörenhetssatsning Äventyrliga Dagen. Jag är nämligen helt övertygad att deltagarna kommer att genomföra sina egna Äventyrliga dagar på något sätt i sina framtida liv.

Frisk i naturen: Barn som är ute mycket om dagarna sover längre om natten än barn som är mer inomhus. Ju mer solljus som träffar tallkottskörteln desto lägre blir melatonin halten i blodet under dagen. När mörkret faller strömmar melatonin ut i kroppen. Melatonin är kroppens eget sömnmedel som också används som läke- medel. Barn behöver troligen sova mer än de gör idag. För lite sömn kan också ge ökad vikt hos barn och vuxna. Under de senaste 10 åren har barns sömntid per dygn minskat.