Skip to main content

Väder: Molnighet 3/8, nederbörd 3 mm, vind 8 m/s, temp 10 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Skön vilodag, Wilma börjar känna längtan nu. Hon längtar efter mamma, sina kompisar, milkshakes samt olika bakverk.

Jag vaknade redan vid niotiden. Skönt att ligga i sovsäcken och dra sig. Wilma sover väldigt länge och djupt här. Inte förrän klockan var 13 vaknade hon till! Nu var det hennes tur att ligga och dra sig i sovsäcken som hon säger att hon älskar.
– Krypa ner i sovsäcken är det skönaste som finns och jag har nog världens bästa liv, säger Wilma.
Vi låg några timmar till i tältet och spelade olika spel. Jag vann alla omgångar utom den sista 

Eftersom det var soligt och relativt varmt bestämde vi oss för att det var dags att tvätta våra kläder och hänga upp dem på tork. Jag tog även det första doppet i havet utan våtdräkt och passade på att tvätta håret. Åtta grader i vattnet gör att det inte blir en långvarig simtur. Nu känner man sig som ny. Wilma ville avvakta tills imorgon. Ska bli kul att se 

Kvällen ägnades åt fiske och till middag fick vi nu lite omväxling med sej som jag föredrar framför torsk. Sejen både smakar godare och saknar mask!

Tankar om livet: Att vi möjligheten till att längta och sakna, talar om för dig vad som verkligen betyder något här i livet. Jag tror att Wilma kommer ha en helt annan uppskattning till mat när vi kommer hem, och att det inte är så självklart att bara kunna gå till ett kylskåp för att stilla sitt minsta begär. Att värdesätta det man har och inte så förvånande kommer relationer med på saknalistan. Jag saknar dig också nu Andrea, även fast jag trivs så himla mycket här ute i Steigens natur. Antagligen på den vackraste platsen i Norden!

Frisk i naturen: Tankarna klarnar i naturen, vi upplever mer ”spontan uppmärksamhet” och kopplar bort den ”riktade uppmärksamheten” som kräver mental energi och stör vårt undermedvetna. Spontan uppmärksamhet stimuleras av mjuka sinnesintryck som skänker vila och återhämtning.