Skip to main content

Landskapsbild: Snöigt vacker vinterlandskap

Väder: Molnighet 8/8, kornsnö, vindstilla 0 m/s, temp -8 grader

Distans: 95 km

Medeldistans: 116 km

Total distans: 347 km

Position: 3 mil söder om Skellefteå

Hälsa/känslor: Det har börjat värka oroväckande mycket i höger höft.

Vaknade första gången redan 06.15. Dock så var det så himla varmt och skönt i sovsäcken så någon uppstigning blev det inte. Inte förrän klockan 11.00 kom jag iväg riktigt utvilad. Fick snabbt problem med laddningen av batterierna då båda laddarna slutat att fungera. Cyklade in till Byske skola och träffade där två trevliga bibliotekarier. Vi pratade om äventyr och de bjöd på kaffe. Båda laddarna började åter att fungera när de blivit varma, så nu får jag cykla med laddarna inpå kroppen för att se till att de fungerar. Google Maps tror att det är sommar och att alla vägar är plogade, resulterade i 2 mils omväg långt ut i obygden. Väldigt vackert men snopet när man plötsligt möts av en vägg av snö. Väl tillbaks i civilisationen klev jag in på OKQ8 och beställde en stor kaffe (dryck ingår inte i gammal mat konceptet), satte mig i loungen efter att ha frågat om jag fick ladda mina batterier. Förklarade vad jag sysslade med, en helt fantastisk tjej gick då ut till soporna och gav mig fyra Mannafrutti. Tjoho! De berättade även att de brukade skänka bullar till kyrkan varje vecka.

Nu ligger man nedbäddad och mumsar ett år gammal Creamy pasta samtidigt som kornsnön smattrar mot tältduken. Svårslaget!

Klimatsmart mat:

I biblioteket fann jag en massa böcker på temat vegetarisk mat. Min gode vän Måns Kämpe träffade en ny tjej som var vegan och lagar helt fantastiska maträtter. Efter sju månader på vegankost så sänkte han sitt personbästa på maran med sju minuter. Han har ingen annan synbar anledning förutom kosten. Frågar man honom varför han valde att bli vegan så svarar han. Jag mår bättre, planeten mår bättre, djuren mår bättre. Billigare, miljövänligare och gissningsvis även godare. Jag misstänker att det mesta handlar om kunskap och att min är för dålig. Nu vet jag vad jag ska låna på biblioteket när jag kommer hem. Antingen det eller träffa en ny tjej. Jag väljer helst bibblan 😉

Tankar om livet:

Lycka och smärta, glädje och sorg, älska och sakna, godhet och ondska. Allting Yin och Yang och det som ger livet mening genom sin dynamik mellan ytterligheterna. Frid saknar dock motpol och infinner sig så snart man blir närvarande i nuet. Jag brukade förut säga att man kan meditera bort alla sina negativa känslor och därmed ta kontrollen över dem. I själva verket är det så att endast frid och samhörighet med världsalltet existerar i medveten närvaro, vilket ersätter ens tidigare eller oönskade känslor.