Skip to main content

Landskapsbild: Snöigt vacker vinterlandskap

Väder: Molnighet 0/8, vindstilla 0 m/s, temp -10 grader

Distans: 98 km

Medeldistans: 126 km

Total distans: 252 km

Position: 4 mil söder om Piteå

Hälsa/känslor: Härlig dag i strålande sol och blå himmel

En riktig god natts sömn och en god frukost på gammal müsli som Karin hade i skafferiet. Idag är det kallare och därmed torrare ute, vilket gjorde att det inte var lika halt på vägarna. Det känns rejält i rumpan men det är man ju ganska van vid sen rodden över Barents hav i somras. Till lunch blev det en halvfrusen, gammal sockerkaka jag bakade i somras. Dessutom var den helt platt då jag även sovit på den. Framme i Piteå hade en restaurang kvar en kycklingrätt de annars skulle slängt som istället blev min lunch. Solen tittar bara upp över horisonten här uppe innan den försvinner igen. Det blir därför en hel del mörker cykling, men har man bara bra belysning så går det bra. Har smält snö och ätit en 24hourmeals frystorkat där bäst-före datum gått ut. Den äldsta jag ätit hade passerat bäst-före med hela åtta år. Kunde inte märka någon skillnad.

Klimatsmart mat:

Jag har alltid varit väldigt förtjust i kött och har här bidragit en hel del till negativ klimatpåverkan. Vilt kött direkt från skogen får nog anses som ett av de riktigt bra alternativen. Egen självhushållande köttproduktion är också att förorda. Länge så födde vi i familjen upp både höns och kaniner. Vi visste att de hade haft det bra, inga mediciner eller andra tillsatser eller kemikalier och det täckte enkelt hela vårt köttbehov. Nu för tiden så äter vi mindre kött eftersom min dotter numera vill äta nyttigare mat, vilket resulterat i att vi ersatt många mål mat med väldigt goda och stora sallader.

Tankar om livet:

Äventyrandet är ett sätt och ett verktyg för att vara totalt närvarande i nuet. Precis som meditation är ett annat verktyg. Så mycket svårare i det normala livet att vara närvarande längre stunder. Ofta är det något som pockar på… I nuet finns inga problem, stress, ångest, oro, rastlöshet, eller några andra känslor. Egentligen så är den enda känslan som återstår i nuet frid. En känsla att tillhöra och vara sammankopplad med alla livsformer i världsalltet. Sluta upp med att jaga lycka, det man vill uppnå är frid som man alltid finner i nuet.