Skip to main content

Landskapsbild: Skog, sjöar och åkrar

Väder: Molnighet 8/8, regn, vindstilla, temp 5 grader

Distans: 56 km

Medeldistans: 90 km

Total distans: 2526 km

Position: Strömstad

Hälsa/känslor: Framme

Gick upp tidigt för att hinna avverka sträckan kvar till torget i Strömstad och slutmålet för detta äventyr. Eftersom jag hade full batterikapacitet kunde jag köra på max effekt och flög fram de sista milen till Strömstad. När jag kom fram var det såklart helt tomt på torget och jag fick fira för mig själv inombords. Efter en stund kom tidning och radio dit och efter ännu ett par timmar så dök även Glenn Mattsing upp. Min partner in crime som jag rodde med till Svalbard i somras. Han hade vägarna förbi och plockade upp mig för vidare färd hem till hans hus och familj. Vansinnigt skönt att vara framme samtidigt som det är en sorg att det är över. Men vilken underbar kväll vi hade tillsammans smidandes alla möjliga härliga framtida äventyrsplaner. Om bara en faller in blir det helt fantastiskt. Nu sova och imorgon kommer frugan och hämtar mig för återfärd hem. Hon drar ett tungt lass när jag är borta och stöttar mig därmed på en enastående sätt.

Klimatsmart mat:

Varje gröda, fisk eller djur har det nyttjats enorma resurser för att till slut hamna på din tallrik. Vörda och värdesätt allt det som offrats för att till slut se till att det hamnar på din tallrik och snälla släng inte bara bort det…

Tankar om livet:

Ännu ett sätt man är odödlig på är det avtryck på jorden man lämnar efter sig via sina samlade handlingar genom livet. Om det avtrycket ska vara positivt eller negativt är det helt upp till varje person att själv stå och svara inför.