Skip to main content

Landskapsbild: Skog, sjöar och åkrar

Väder: Molnighet 8/8, regn, vindstilla, temp 3 grader

Distans: 63 km

Medeldistans: 93 km

Total distans: 2470 km

Position: Hällevadsholm

Hälsa/känslor: Sista natten innebär alltid tudelade känslor

Skönt med sovmorgon då jag tältade riktigt nära aulan där föreläsningen skulle vara. En hel skola tryckte de in i aulan och jag höll en timmes föreläsning. Sedan begav jag mig iväg för sista etappen mot Strömstad. Många backar upp och ner samt en lång strandsträcka vid Uddevalla. Vid en broöverfart stannar plötsligt en bil och en man hoppar ut. Han frågade om jag möjligtvis heter Sören och det stämde bra. Han presenterade sig som Jacek och berättade att längre fram fanns en annan man som gärna ville träffa mig. Sagt och gjort då cyklade jag på och höll utkik och mycket riktigt så blev jag invinkad vid ett hus och fick träffa Rune. En man i 60-årsåldern med stor äventyrslusta. Vi fick mycket att samspråka om och efter en stund så bestämde jag mig för att avbryta dagens mål till Strömstad och sikta på tidig uppgång imorgon istället. Rune bjöd på gammal semla och kvällen fylldes av spännande historier som Rune upplevt tillsammans med sina tre döttrar. Jacek anslöt också på kvällen och det pratades mycket friluftsliv i stort. Jacek som arbetar som idrottslärare har under 30 år tagit med sina skolelever till Jotunheimen och fjällvandrat samt bestigit toppar. Många nya äventyrsplaner smiddes inför framtiden och i källaren fanns en nästintill färdigbyggd kajak. Sent och väldigt trött, men väldigt glad drog jag mig tillbaka till ett mycket varmt och torrt gästrum.

Klimatsmart mat:

Om du vill äta mer klimatsmart mat så är det faktiskt inte så svårt. Det finns massor av recept som är gjorda efter just konceptet klimatsmart mat.

Tankar om livet:

Det är en underbar känsla när man som jag är övertygad om att man är odödlig.

Dels är jag övertygad om att min livsenergi precis som vanlig energi är oförstörbar. Energi kan inte försvinna, bara omvandlas. Livsenergi strävar efter att anta livsformer.

Dels är jag övertygad om att man lever vidare genom sina barn, både genom sina gener och den påverkan man haft på dem.