Skip to main content

Landskapsbild: Vacker utsikt över kusten, sjöar och små skogsvägar

Väder: Molnighet 4/8, vindstilla, temp 0 grader

Distans: 82 km

Medeldistans: 101 km

Total distans: 1710 km

Position: Kalmar

Hälsa/känslor: Trevlig njutningsfull dag

Frukosten serverades i matsalen klockan 09.00. Värdparet skickade med en matlåda med resterna från frukosten och jag flög fram längs med den vackra kustvägen full av energi. Det märks tydligt att vattenflödena är höga och vattnet forsar fram under broarna. En väg jag passerade var översvämmad. Invid vägen stod en skylt som var hjärtskärande. Tog en bild på berättelsen för de dom vill läsa. Det var ett hårt och obarmhärtigt liv i gamla Sverige.

Jag fick ett meddelande från en Thomas som arbetar som cykelstrateg i Kalmar och som bjöd in mig till sitt hem. Jag tycker verkligen om dessa möten med okända människor vilket resulterar i nya bekantskaper och spännande samtal. Kom fram innan mörkret lagt sig och Thomas visade sig vara en inbiten friluftsmänniska med många strängar på sin lyra. Han tog mig på en rundvandring i Kalmar som varade många timmar och visade mig alla kulturskatter. Riktigt hungriga började vi fråga oss runt bland restaurangerna i hopp om att få i oss lite gammal mat. Efter att ha frågat på ett tiotal olika ställen då fick vi till slut napp och maten var utsökt!

Klimatsmart mat:

Att fråga efter gammal mat på restauranger är ett win-win-win scenario. Man får maten till en bråkdel av priset, restaurangen slipper slänga maten, och vi sparar enormt på miljön. Nästa gång du går på restaurang, säg ”Jag tar en gårdagens tack” 😉

Tankar om livet:

Relationer och upplevelser är det viktigaste i livet. Tag därför vara på tillfällena som bjuds och våga riskera lidande för att vinna nya relationer och vänskapsband. Lidande i sig självt är inte negativt utan enbart läraren av livsvisdom.