Skip to main content

Landskapsbild: Vackra kal blankslipade klippor
Väder: Molnighet 2/8, Sydväst 9 m/s
Distans: 30 km
Medeldistans: 27 km
Total distans: 218 km
Position: Krokholmen

Hälsa/känslor: Efter gårdagens eskapad så har nu förkylningen brutit ut för fullt. Men vad gör det när man nu befinner sig i Stockholms vackra skärgård.

Även om vi inte somnade förrän vid två-tiden så har man en tendens att vakna i tält när solen ligger på. Upp klockan 08.00 och fixade med morgonbestyren. Mikael från Laird dök åter igen upp och med sig hade han det största frukostbuffé jag skådat i fält. Fyra olika sorters juice! Det var omöjligt att ens äta upp hälften så vi åt frukost även till lunchen. Den knappa sömnen och förkylningen tvingade mig till reträtt och jag sov därför vidare till 15.00. Nyvaken frågade jag så Oskar genom tältduken. Ska vi paddla idag? Oskars storebror har nämligen ett sommarställe utanför Nämdö och vi tyckte båda det kändes lockande att ta oss dit. Sagt och gjort. Sex timmar senare gled vi in till ön och efter snabb dusch intogs sen middag. Nu ligger vi nedbäddade i varsin säng och imorgon står det vilodag på schemat.

Tankar om livet: Förlåt dig själv för allt det som tidigare varit. Det är förgånget. Går inte att ändra på och är bara att acceptera. Du föds på nytt varje dag och kan bara påverka vad du gör med ditt liv just idag. Se på varje dag som en chans till ett nytt liv och resten av ditt liv.

Mikroplaster: Ett forskningsprojekt på Gotland där man studerar abborre och gäddyngel visar att mikroplaster påverkar fiskynglen negativt.
“Gifterna i mikroplasterna påverkar nervsystemet och ynglen får heller inte någon riktig näring. Det gör att de blir väldigt långsamma och heller inte svarar på rovdjurens dofter och signaler. Följden blir att de inte gömmer sig utan blir uppätna snabbt”, säger Oona Lönnstedt.