Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 0/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 10
Föda: Röding, kråkbär och blåbär
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Börjar vänja mig efter omständigheterna. Kroppen efterfrågar inte det den ändå inte kan få.

Vi gick upp i soluppgången för att testa gryningsfisket. Ett par timmar senare återvände vi besvikna till tältet och slumrade in igen. Lunchen blev grillad röding som nu var min sista fisk från förrådet. Stärkt av maten beslutade jag att flytta lägret för nya vyer och möjligheter. Anlände vid en strand med fin vik innanför. Vi tog en lång rekognosering runda och hittade mer blåbär än tidigare. På kvällen gick vi längs stranden och fiskade och fick tre riktigt fina abborrar. Avslutade gjorde vi med en kanottur. Daxa fick för sig att hoppa ur kanoten när jag passerade nära land vilket resulterade i en kapsejsning och tillika nattbad. Tog en stund att få ordning på all fiskeutrustning och hänga upp blöta kläder…

Tankar om livet: Konsten att kunna ta emot hjälp och att be andra om råd. Ofta har vi en inbyggd föresats att klara oss själva och lösa alla problem själva, men egentligen finns det inget dummare. Den man ber om hjälp eller råd blir oftast smickrad och glad i sin tur över att kunna hjälpa till. Det är näst in på att man gör den andre en tjänst som ger den möjligheten att få hjälpa dig. Slutsatsen är att det blir ett win-win scenario bara vi kan svälja stoltheten och be om hjälp. Att få möjlighet att hjälpa någon är sannerligen något som skänker glädje.

Allemansrätten: Allemansrätten gäller inte på någons tomt. Tomten behöver inte vara samma sak som fastighetsgränsen. Det är det område som de som bor där ska känna sig ostörda. Här måste man alltså passera på så pass avstånd att man inte stör. Oftast brukar det innebära utom synhåll. Man får helt enkelt använda sitt omdöme.