Skip to main content

Landskapsbild: Mörk vacker tjärn med vackra fjäll runtomkring.
Väder: Molnighet 4/8, Nederbörd 3 mm
Dygn i enskildhet: 1
Föda: Röding och frön från ormroten samt te av lingonblad och granbarr.
Position: Anarisets marker

Hälsa/känslor: Härligt att komma igång. Daxa håller med till fullo! Invägning innan start var 75,2 kg för mig och 32,8 för Daxa.

Vi började dagen med sovmorgon och klev ur tältet först klockan 10. Daxa har bättre morgonvanor nu när hon är en gammal dam. När jag tittade ut över tjärnen såg jag att det vakades både här och där. Daxa gjorde sitt bästa för att spoliera alltihopa genom att kasta sig ut i vattnet och försöka hämta hem min utkastade spinnare. Kortare löplina så att hon precis når vattenbrynet blev lösningen. Efter 1 timmes fiske bärgades en fin röding och lunchen var utsökt. Regnet kom och vi sov några timmar tills det slutade. Sedan tog vi en fantastiskt vacker kanottur för att utforska varenda liten bukt i tjärnen. Imorgon blir det mycket bättre lägerplats då vi nu tältar rejält blött och sankt.

Tankar om livet: Religion är tusentals år av samlad visdom om man sållar ut godbitarna och avvisar det som är föråldrat. Har mest utforskar buddhismen, men tror jag ska läsa Bibeln härnäst.

Allemansrätten: Är det möjligt att ta med både gevär och fiskeutrustning och bara bege sig rätt ut i vildmarken för att där leva av det naturen erbjuder? Både Ja och Nej! Det går om man tar hänsyn till allemansrätten och skaffar alla de tillstånd, kort och licenser som behövs. Det går absolut inte att bara bege sig ut, skjuta och fiska som man vill samt göra åverkan på vår natur.