Skip to main content

Landskapsbild: Disigt med hav till vänster och långsträckta avsmalnande klippor till höger
Väder: Molnighet 8/8, medvind 2-7 m/s nordostlig, ihållande regn
Distans: 56 km
Medeldistans: 30 km
Födointag frukost: Torsk
Födointag lunch: Fiskbuljong
Födointag middag: Torsk
Hälsa/Känslor: Kall och lite frusen. Saknar familjen

Regn hela dagen, men också medvind. Var på vattnet 08.30 och bara pausat för fiske och lunch.
Har lagt ner att släpa drag efter kajaken då det knappt ger fisk och jag nästan direkt får fisk vid aktivt fiske nära botten. Men var är den jäkla makrillen och sillen? Bara fått torsk och sej vilket är trevligt men omväxling förnöjer ju. Fick i och för sig en konstig ful fisk som åkte tillbaks i spat. Han såg helt enkelt inte aptitlig ut. Vårlökstjälkarna rullar jag ihop till en liten boll och sätter under läppen. Känns nästan som en snus.  Jag har dessutom gått över till indiskt manér. Äter med högerhanden och torkar mig med vänsterhanden. För att citera Fredrik Sträng ”Behöver jag VERKLIGEN ta med det här?” Toapapper hamnade därför inte med på packlistan. Dock funkar mossa eller tång lika bra. Se bara till att ta den mjuka sorten. Alltså samma regler som med vanligt toapapper.

Tankar om livet: Meningen med livet är svår att identifiera och varierar med ens livscykel. Den är föränderlig. Samma sak gäller med ens identitet. Den varierar med ens livscykel och är föränderlig. Eftersom ens sanna identitet varierar, varierar också meningen med livet. Man måste först hitta sin identitet innan man kan identifiera meningen med livet. När man identifierat sig själv och först därefter identifierat meningen med livet befinner man sig i ett upplyst lyckligt tillstånd tills dess att sin identitet åter igen förändras och går förlorad. Försök hitta ditt sanna jag. Meningen med livet är att hitta sin sanna identitet så att meningen med livet uppenbarar sig. En paradox är att meningen med livet inte uppenbarar sig förrän efteråt. Man inser inte vad meningen med livet var förrän man kan blicka tillbaka och då blir det så mycket enklare att förstå.

Miljötips: 
Svante Lysen berättade ett grymt tips för oss lurade nikotinister. Man tillverkar enkelt sin egen dosa lössnus genom att ta 6 st begagnade tepåsar samt salt och peppar. Om man vill kan man tillsätta olika smaker t.ex. whisky, liquid smoke, lakrits or whatever.

Position: Jomfruland