Skip to main content

Landskapsbild:
Väder: Molnighet 8/8, medvind 4 m/s sydvästlig
Distans: 37 km
Medel distans: 38,7 km
Total distans: 968 km
Födointag frukost: 1 halv Toblerone
Födointag lunch: 2 mackor med Nutella
Födointag middag: 20 skålsnäckor och 1 macka med Nutella
Hälsa/Känslor: Trött, men nu ska sovas tills jag vaknar av mig själv

Somnade inte förrän kl 3 på natten och vaknade som vanligt efter 5 timmar och känner behovet att titta ut på kajaken. Ser den inte! Från skön dvala till springandes i strumplästen ner mot havet. Tidvattnet som flyttat på den bakom en stor sten. Den är ju fastknuten utan undantag men man vet ju aldrig. Tillbaks mot tältet ock krypa ner igen. Ligger och vrider på mig i 2 timmar sedan börjar jag dagen med en bit Toblerone. Fick en halv av Sigbjorn. Jag försöker intala mig själv att bara ta en bit om dagen men det slutar tyvärr med att jag äter upp alltihopa. Smakar så gott att det inte går att hejda sig. Paddlar sedan hela dagen med endast ett stopp för lunch och insamling av skålsnäckor. Ingen fisk idag heller. Mot kvällningen styr jag in mot en man som står och fotograferar och han berättar om en bra ställe att både dra upp kajaken på och plan gräsmark för tältet. Vid tiotiden knackar jag på ett hus och ber om vatten. En vänlig dam och hennes dotter fixar det och undrar samtidigt om jag inte vill ha lite frysta jordgubbar också. Allting funkar för mig och det blir nog de samt brännässlorna som växer utanför tältet till frukost. Men så händer något fantastiskt och hon har dessutom blottat min tredje svaghet. När hon hämtade burken med de frysta jordgubbarna tog hon även med en glassbåt. Utan att veta att jag är helt tokig i glass. Glassoman kallade mina föräldrar mig och glassen hemma var alltid slut oavsett hur väl min far gömde den, men det är ju ganska svårt att gömma saker i en frys. Då började han köpa romrussin och den fick jag faktiskt pina i mig, men idag äter jag gärna densamma.

Tankar om livet: Tolerans mot allt som verkar olika, främmande och besynnerligt. Att vara tolerant mot andra människor. Ett ypperligt tillfälle att lära sig och få nya synvinklar på saker och ting. Innan man drar slutsatser måste man lära, studera och känna. Misstycker man måste man ändock ha tolerans och försöka se saker och ting genom andra ögon än sina egna. Tolerans innebär att man låter andra människor leva sina liv efter sina värderingar, önskemål och känslor.

Miljötips: Sluta prenumerera på papperstidningar utan utnyttja istället dagens teknik och läs tidningarna på datorn eller läsplattan. Sätt på ett klistermärke på brevlådan där ni tackar nej till reklam om ni inte som jag använder reklamen till att starta brasan med. Meddela banken att ni inte vill ha kontoutdrag hemskickade och börja med e-fakturor. Låna böcker som man bara läser en gång på biblioteket istället för att köpa dem. De har faktiskt de senaste böckerna och om en bok saknas fjärrlånar de in den eller köper in den. Biblioteket har även alla tidningar så där är ett bra ställe att läsa dem. Bara det senaste numret man inte får låna med sig hem.

Position: Godøya