Skip to main content

Väder: Molnighet 7/8, nederbörd 3 mm, vind 9 m/s, temp 12 grader
Position: Lauvøya
Hälsa/känslor: Åter mot civilisationen med överflöd av allt man kan tänka sig. Så underbart!

Väckt av väckarklockan för första gången under äventyret, men vi hade stämt träff med båten som ska frakta oss och hästar tillbaka till Strandmoa hästgård vid högvattnet. Wilma ville dessutom gå upp extra tidigt för att hinna med en sista ridtur på ön. Red gjorde vi ända fram tills båten gled in i viken. De hade haft rejäl sjö på ditvägen och båten hade krängt riktigt ordentligt så Wilma och Bente vandrade med hästarna till norra sidan av ön som låg i lä för vinden. Överfarten tillbaka till fastlandet gick utan problem då hästarna hade sina mular nerkörda i två hinkar med kraftfoder.

Efter packning och surrning av all utrustning kom vi så fram till Strandmoa hästgård. En hästgård som har det mesta.
Femton islandshästar, en shetlandsponny, ett föl, två kattungar, två bordercollies varav en valp och en massa får. Nästa sommar har vi bestämt att Wilma kommer hit och bor hos Bente och Stig en vecka samtidigt som jag och min fru Andrea paddlar ut i Steigens underbara arkipelag på tu man hand.

Vid middagsbordet pratades det nya hästäventyr. Wilma har nämligen blivit inbiten äventyrare och vill genast kasta sig på nästa hästäventyr. Självklart ska det då bli med hästar från Strandmoa!

Så var det då dags för den avgörande Yatzy matchen och Bente, Stig och deras son Jacob spelade med. Gissa vem som vann?

Jag såklart 

Nyduschade, kläderna tvättade, proppmätta av en utsökt måltid med massor av glass till efterrätt (jag är glassoman) och riktigt trötta kryper vi nu ner i en nybäddad säng extremt nöjda.

Nu är det dags att fara hem, pussa på frugan, snabbt packa om för 10 dagars paddling på Grönland med Trackers bland isberg och valar. Med mig följer också min gode vän Pelle Stafshede från Melker Kayaks 
// Sören Kjellkvist

Detta var helt klart en livsdröm värd att uppfylla och jag har redan en annan livsdröm som jag klurar på, men den får vänta några år. Det allra roligaste med äventyret var att simma med hästarna och ramla av 
// Wilma Kjellkvist

Tankar om livet: Allting är möjligt och livet består av massor med möjligheter för vem som helst att förverkliga. Att ta tag i sina livsdrömmar och helt enkelt förverkliga dem var det viktigaste budskapet jag ville ge Wilma under detta äventyr. Det finns bara en sak som är mer meningsfullt än att förverkliga sina livsdrömmar och det är att följa med och förverkliga någon annans livsdröm. Att få ha haft ynnesten att vara med på Wilmas livsdröm har varit helt fantastiskt och underbart även för mig.
Jag har föresatt mig att livet är kort och om jag vill förverkliga så många livsdrömmar som möjligt. Både mina egna och andras. Minst ett äventyr om året fram tills dess jag lämnar denna jord. Nu är det med stor spänning jag ser fram emot nästa äventyrsprojekt. Outsides förra chefsredaktör Glenn Mattsing som jag lärt känna väl ringde mig en dag och berättade om sin livsdröm. Den lät magiskt vacker, helt fantastisk, utmanande och väldigt lockande så det blev att hoppa på tåget till honom och direkt börja med planeringen. Antagligen blir det nästa äventyr, men om allt inte går i lås har jag flera spännande på lager…, vi får avvakta och se 

Frisk i naturen: Egentligen är det väldigt enkelt. Alla mår oerhört bra i naturen och det finns en helande och livsbejakande kraft där. Tyvärr har en hel generation nu blivit lidande av att sitta inomhus och framför skärmar. Inte så konstigt att psykisk ohälsa och bokstavskombinationer bland ungdomar skenar iväg. Ansvaret ligger hos oss vuxna som har kunskapen om friluftsliv att lära ut den till våra ungdomar.