Skip to main content

Beskrivning av dagen:

Vaknade upp med ryggvärk efter att ha packad om detta dryga ton mat flera gånger och fördelat i BlåGulabilens pickup bilar. Bara att bita ihop och lasta om min bil då jag behöver ha in en diselgenerator också. Eftersom de knappt har elförsörjning i Ukraina så är generatorer det mest efterfrågade just nu, så att de får lyse och värme. Var tvungen att packa om kartongerna för att allt skulle få plats ändå.

Tror ingen kan föreställa sig hur många samtal och e-post brev, logistik av utrustning, planering som krävs även för ett litet projekt som detta.

Började köra extra tidigt för att vara på plats i Karlskrona för avgång med färjan till Gdynia vid midnatt. Resan ner tog åtta timmar och jag plockade upp ännu en dieselgenerator hos Andrij. Gillar marginaler och tur var det för vi fick punktering på en av bilarna vid ankomst. Med 10 minuters marginal till färjan gick så var vi tillslut klara med däckbytet. Bilen hade varit med i en krock dagen innan, men skadorna verkade inte vara så stora. Tydligen så fick sig däcket en smäll.

Väl på färjan blev det genomgång och detaljplanering av resterande färd. Lärde även känna de andra förarna Lars (pensionerad flygingenjör), Bengt (Tandläkare) och Zenek (Kustbevakningen. Tre goa gubbar som brukar ställa upp vid olika nödlägen och som hjälper och stöttar där det behövs. Känns fint att träffa och lära känna dessa eldsjälar som ideellt engagerar sig för sina medmänniskor. Skönt efter en lång dag att krypa ner i skön säng i hytten.

Aforism:

Det som inte kan sägas kommer att sörjas.

#24hourmeals #BlåBand #Datanet #BlaGulaBilen