Skip to main content

2022-12-07

BlåGula Bilen skänker fyra pickuper till Ukraina. Tre av dessa är nu fullastade från golv till tak med matransoner från 24HourMeals och BlåBand. Jag tillsammans med volontärer från BlåGula Bilen kommer imorgon påbörja körningen till Lviv i Ukraina där de kommer tas emot av olika förband i Ukrainska armén. Dessa matransoner är otroligt uppskattade av deras spanings samt specialstyrkor som enkelt kan stoppa några ransoner i benfickorna för att sedan äta dessa direkt ur påsen.

De är i stort behov av nya bilar med dubbdäck då transportbilar dels kör fast i snön och åtgången är stor från beskjutning samt brinnande fosfor som bränner sig igenom bilarna.

Syftet med Blågula Bilen är att förse Ukraina med lastbilar, pickuper, skyddsutrustning, teknik och förnödenheter som är direkt efterfrågade av de ukrainska mottagande organisationerna. Vårt primära fokus är att leverera lastbilar till ukrainska militära förband, där de används i logistikkedjan för att försvara Ukraina mot den brutala ryska invasionen.

P.S. Killen på bilden heter Andriy och kommer ursprungligen från en stad utanför Lviv som heter Ivano frankivsk. Han har sedan krigets början både privat och genom BlåGula Bilen ordnat leverans av omkring 50 bilar fyllda med förnödenheter till Ukraina.

(På grund av säkerhetsskäl så publiceras inläggen med sju dagars fördröjning.)

#24hourmeals #BlåBand #Datanet #BlaGulaBilen