Skip to main content

Sören drabbades av ryggskada och var i princip oförmögen till rörelse under ett års tid. Mycket tid till reflektion och eftertanke, men blev sakta bättre efter operation. Började paddla för att stärka upp muskulaturen kring korsryggen.

Paddlade över Ålands hav och rundade Åland och tillbaks igen för att se om kroppen klarade det. Sedan har det rullat på…

Han har paddlat runt hela Norges kust utan medhavd mat och pengar med avsikten att belysa förekomsten av tungmetaller och miljögifter som finns i fisken i Östersjön. Året därpå rodde Sören från Stockholm till Ryssland för att aktualisera frågan om jämställdhet. Under Stand Up Paddle äventyret mellan Visby och Stockholm var det mikroplaster och mätning av dessa i Östersjön som stod i fokus. När han överlevde enbart på det han kunde finna i naturen under 50 dygn i Jämtlandsfjällen så spred han kunskap om Allemansrätten. Under sin dotters drömäventyr där de bodde på en öde ö ute i Norska havet tillsammans med hästar så var ämnet hur man blir frisk i naturen. Äventyrsprojektet Row around Svalbard, en rodd från Nordnorge över Barents hav upp till, och runt hela Svalbard resulterade i ett gratis utbildningskoncept för Svenska skolor om klimatförändringarna vilket synliggörs tydligast i Arktis. Vintercyklingen längs med Sveriges kustlinje hade som syfte att sprida kunskap om klimatsmart mat och som en del i det åt Sören bara mat som var gammal, dvs. passerat bäst- före datum. Trash-Tiki var en flotte byggd av plastskräp från kusten och spöknät från Östersjöns botten som seglades in i hjärtat av Almedalen i Visby med ett konvolut från svenska skolor till vår miljöminister. Äventyrsprojektet Ro över Atlanten avbröts tvärt ute i en storm på havet där nödhamn fick tas i Madeira, ett projekt tillsammans med Coalition Clean Baltic för att uppmärksamma vår alldeles egen utrotningshotade val Östersjötumlaren.

Sören är också mannen bakom välgörenhetsprojektet Äventyrliga dagen vars syfte är att ta med personer, som på något sätt har eller haft en tuff och kämpig vardag, ut i naturen på ett äventyr som sträcker sig över ett helt dygn.

Varje år sedan 2013 genomför Sören ett eller fler äventyrsprojekt. När han inte befinner sig ute på äventyr så föreläser han om sina olika äventyr, är med på event och mässor, samt är färdledare för paddelresor i både Grönland, Kroatien och Indonesien.

När Sören inte är ute på äventyr så arbetar han som datakonsult och implementationsledare-Microsoft365 för Datanet AB i Sthlm.

Sören är ambassadör för 24hourmeals.

Lyssna gärna på Huskys personporträtt från 2015 eller intervjun från Row around Svalbard

Alla äventyrsprojekten finns beskrivna i dagboksform med text, bilder och filmer under ”Blogg” här på hemsidan, håll till godo 😉