Skip to main content

Grönland – Midnattssol, Valar Och Mäktiga Isberg

Inuiter, isberg, glaciärer, iskalla vindar, höga stup och djupa fjordar. En paddlingsresa till Grönland är en resa i närhet. Nära vattenytan, nära naturen, nära upplevelser som inte finns att få hemma. När molnen spricker upp och solen kommer fram är allt perfekt med värme, medvind, platt hav och solskyddsfaktor 30! Lite strapatser och många upplevelser utlovas på denna tur i midnattssol bland isflak och valar.

Längd: 12 dagar

Fullständig resebeskrivning finner ni på Trackers hemsida

Kroatien – Medelhavets orörda skärgård

Under en vecka utforskar vi Kroatiens vackra och orörda skärgård. Vi besöker 6 öar och bjuds på spännande historia, geologi och inte minst vacker natur. Vår paddling tar oss bland annat runt den dramatiska ön Privich och Krk med dess romerska stad. Vi slår läger i den gamla ekskogen i Plavnik, glider förbi kusten utanför Cres och passar på att bada där vi har lust. Vi kommer också att spana efter delfiner, hjort och Europas största fågel – Gåsgamen.

Längd: 8  dagar

Fullständig resebeskrivning finner ni på Trackers hemsida

Indonesien – Med kajak i paradiset – Raja Ampat, hjärtat i koralltriangeln

Raja Ampat består av över 1500 öar med en sammanlagd yta på cirka 40 000 kvadratkilometer. Tre världshav möts i området vilket gör att biodiversiteten i vattnet är den högsta i världen. Ett fantastiskt resmål för alla som älskar livet över och under ytan. Korallrev, hängande orkidéträdgårdar, pulserande regnskog och sandstränder vita som snö. Vi paddlar i den nordligaste delen av Raja Ampat, hjärtat av koralltriangeln i Nya Guinea. Den glesbefolkade skärgården i västra Papua är ett paradis för paddlaren med utmaningar i form av starka tidvattensströmmar och tryckande hetta. Du får uppleva en mycket tät karstskärgård med fantastiska klippformationer, gömda laguner, grottor, klippmålningar, jellyfishsjöar, vita sandstränder, fantastiska korallrev och orörd natur långt borta från turiststränderna.

Paddlingsturerna  är upplevelseresor och inte strapatsexpeditioner. Vi kommer att utgå från basläger och paddla omkring i tom kajak och utforska. Det är fråga om korta paddlingssträckor i ett lugnt område. Nästan vem som helst kan klara av det men observera att du måste tåla värmen, solen och den höga luftfuktigheten.

Detta är en unik resa som man skall göra en gång i sitt liv. Kontakta nicklas@millekul.se för priser och mer information!

Längd: 13 dagar eller 20 dagar

Fullständig resebeskrivning finner ni på Millekuls hemsida

Färdledare och kajakguide är den svenske äventyraren Sören Kjellkvist. Sören har mångårig erfarenhet av att leda grupper och anpassa turen efter deltagarna. Han har dokumenterad sjukvårdsutbildning (L-ABCDE) och certifierad i svensk hjärt- och lungräddning samt genomgått WMI’s internationella “wilderness first aid”. Sören har även gått igenom en utbildning om värderingar, säkerhetsföreskrifter och krisplan samt har högskoleexamen inom navigation och meteorologi.