Skip to main content

Landskapsbild: Vacker utsikt över kusten, sjöar och åkrar

Väder: Molnighet 8/8, vindstilla, temp 0 grader

Distans: 96 km

Medeldistans: 94 km

Total distans: 2252 km

Position: Varberg i 24hourmeals lokaler

Hälsa/känslor: Trött, sliten och skitig kommer man till paradiset.

En flicka ville gärna att jag skulle komma till hennes skola, men eftersom det var lördag fick det istället bli ett hembesök hos henne. Hon heter Maria och går i trean. Hennes mamma hade bakat en kladdkaka som var rykande färsk men bakad på gamla ingredienser vilken smakade gudomligt. I två timmar satt vi och pratade om livet och matsvinn.

Cyklade därefter riktigt snabbt nästan tio mil till Varberg där jag bli blivit inbjuden av marknadschefen för 24hourmeals att sova i deras lagerlokal. När jag kom fram visade det sig att den var gigantisk.

Han tog med mig till ett fantastiskt spa med bastu under vattenytan med utsikt i en damm där karpfiskar simmade runt. Efter dopp i 4 gradigt vatten och badtunna så begav vi oss ut på jakt efter gammal mat.

Första stället vi besökte gav napp och vi fick med oss en gårdagens pizza för 5 kr.

Tillbaka i lagret så berättade Daniel om sin överlevnadsutbildning i djungeln i Guyana vilket lät dom en helt fantastisk vistelse. Kvällen avslutades med diskussioner om klimatsmart mat.

Klimatsmart mat:

24HourMeals letar ständigt efter nya produkter och leverantörer. När vi gör det har vi självklart miljön i focus. T ex så tillverkas våra egna ”24HourMeals Energy bar” i Gråbo i Västergötland. Vi arbetar just nu för att få hem en så stor mängd av tillverkningen av våra mjukkonserver som möjligt till Sverige. När vi når hela vägen fram där så kommer våra svensktillverkade mjukkonserver att transporteras några hundratal meter och transportfordonet kommer dessutom att drivas av el.

Tankar om livet:

Gör det mesta möjliga av livet varje dag. Vakna på morgonen och tänk vad du kan bidra med till världen och till folk i din omgivning. Det är bara när man själv mår bra man kan tänka så. Se därför till att lägga all focus till att först läka dig själv för att sedan kunna påverka världen i en bättre riktning.