Skip to main content

Landskapsbild: Vacker utsikt över kusten, sjöar och små skogsvägar

Väder: Molnighet 4/8, väst 4 m/s, temp 3 grader

Distans: 95 km

Medeldistans: 94 km

Total distans: 1968 km

Position: 5 km öst om Smygehuk

Hälsa/känslor: Piggare idag och solen lyser

Härlig känsla att stiga upp till blå himmel och sol. Inte så mycket kvar i batterierna så jag cyklade in i Simrishamn och letade mig fram till biblioteket. I fyra timmar blev jag sittandes där i en bekväm soffa och bara mös. Begav mig iväg och vandrade runt inne i Simrishamn letandes efter mat och i några soptunnor hittade jag några bullar. En korvkiosk hade några sparade korvar som skulle bli hundmat, men jag fick istället lov att köpa dem. Återvände till biblioteket och precis innan skymning visade alla batterier grönt sken. Här nere i södra Sverige finns ett helt annat tänk med cykelleder. De senaste 50 milen har knappt skett på väg utan mest på väldigt fin cykelled. Väldigt positivt överraskad!

Nästan framme vid Smygehuk, Sveriges sydligaste udde. Slog dock läger strax innan för jag vill gärna uppleva det i dagsljus. Sen är det bara sista biten upp till Norska gränsen kvar.

Klimatsmart mat:

Bäst-före-datumet är endast är en garanti från producenten att varan håller exakt samma kvalité som vid tillverkningstillfället. Det betyder inte att den är otjänlig efter det. Om maten ser bra ut och inte luktar illa går den att äta långt efter bäst-före-datumet. Många tror dock att man inte kan äta mat som passerat Bäst-före och här har vi en stor del av problemet med matsvinn.

Tankar om livet:

Vi ska alla dö inom en alldeles för snar framtid. Ett vingslag i tidens tand och livet är över. Så se till att lev lite mer i livet. Lev lite mer som… Jack Sparrow!