Skip to main content

Landskapsbild: Vacker utsikt över kusten, sjöar och små skogsvägar

Väder: Molnighet 7/8, syd 6 m/s, temp 0 grader

Distans: 99 km

Medeldistans: 100 km

Total distans: 1901 km

Position: Sölvesborg

Hälsa/känslor: Lite trött känner man sig allt nu

Anledningen till att man tältar mitt i staden var att jag tidigt på morgonen stämt träff med Rosenfeldt skolan som låg mitt i Karlskrona. Ett gäng nyfikna barn i årskurs 4 ställde väldigt många frågor och det tog ett tag innan jag kunde cykla vidare. Småvägarna jag följer blev mindre och mindre och tog sedan tvärt slut. En liten skogsstig fortsatte rakt fram. Istället för att cykla tillbaka så forcerade jag skogen med cykelvagn och allt. När jag till slut kom ut på väg igen hade fem ekrar på bakhjulet gått sönder och däcket var lite skevt att cykla på. Ringde då till närmsta cykelbutik som var Team Sportia i Ronneby och begav mig dit. Cykelmeken som hoppat över sin lunch för att hjälpa mig satte in nya ekrar och riktade upp hjulet. Vi hade en väldigt trevlig pratstund och när allt var klart så sade han att de ville bjuda på reparationen. Det var bara att ta av hatten och bocka djupt. Vilken kille!

Cyklade vidare och kom helt utsvulten fram till Mörrum. Gick in på korvkiosken och de hade både korv och mos de skulle slänga och jag fick även påfyllning samt matlåda att ta med 😉 Proppmätt cyklade jag vidare i mörkret och hittade till slut en skyddad nattplats utan risk för fallande träd för inatt varslas det oväder.

Klimatsmart mat:

Energifallet är Naturskyddsföreningens läromedel om hållbar utveckling för årskurs F-9. Materialet är framtaget med lärarnas och elevernas behov i fokus och med tydliga kopplingar till läroplanen för grundskolan (Lgr11). Övningarna kan användas ämnesspecifikt och fristående eller som ämnesövergripande lektioner och temaarbeten. I Enegifallet finns även övningar om klimatsmart mat!

Tankar om livet:

Lyckan är flyktig och obeständig då varför jaga den när den aldrig går att fånga. Frid däremot kan vara en bestående känsla som både går att söka, finna och periodvis behålla.