Skip to main content

Landskapsbild: Stockholms innersta skärgård med överdådiga hus och massor av motorbåtar.
Väder: Molnighet 8/8, Nordväst 4 m/s
Distans: 43 km
Medeldistans: 22 km
Total distans: 261 km
Position: Stockholm city

Hälsa/känslor: Så himla trött, så himla nöjd, så himla härligt att träffa familjen, men saknar dottern som är på ridläger.

Upp tidigt klockan 05.00. Regnet öser ner men i övrigt vindstilla. Att det faller nederbörd i någon form är inget jag reflekterar över. Däremot är vinden högst intressant. Senare på dagen blir det motvind och därför är det viktigt att komma iväg så tidigt det bara går. Nere vid stranden hälsar en svan med två ungar oss godmorgon. Efter sex timmars konstant paddling upphör regnet och motvinden sätter fart. Vi har bestämt träff med Stockholms Universitet inne vid Nybrokajen klockan 17.00 och därför stångar vi oss fram genom motvinden. Svetten rinner i floder när plötsligt en båt närmar sig bakifrån då vi befinner oss vid Fjäderholmarna. Återigen är det Laird som överraskar med sin närvaro och eskorterar oss in sista biten. Väl framme vid Nybrokajen står alla samlade. Innan vi glider in de sista 50 meterna stannar vi till, tar paus och lyckönskar varandra. Vi klarade det! Väl iland möter frugan upp med en efterlängtad puss. Efter hjärtliga möten, intervjuer och packning av utrustning ger vi oss till slut av hemåt till en väntande festmåltid. Borta bra, men hemma bäst!

Tankar om livet: Du är i ditt liv centrum av universum. Universum kretsar runt dig och man kan säga att alla människor har ett eget universum eftersom alla uppfattar omvärlden på sitt eget sätt genom sina egna ögon. Ditt universum är unikt från alla andras universum och du skapar själv ditt eget universum. Livet blir till det man formar det till. Du är skaparen och förgöraren av ditt universum.

Mikroplaster: Det enda sättet att komma till rätta med den befintliga nedskräpningen som finns är faktiskt att börja städa! Att enbart frilufsa utan att skräpa ner räcker inte längre. Vi bör varje gång vi ger oss ut på tur samtidigt se till att vi får med oss mer skräp hem än vi kom dit med. Endast då och med gemensamma krafter går utvecklingen att vända till det bättre.