Skip to main content

Äventyrsprojekt – Ro över Atlanten –

Man eller kvinna sökes till farofylld resa i liten roddbåt över Atlanten. Ingen lön, sova och ro i 2-timmars skift dygnet runt, tryckande hetta, svåra saltsår, öppet hav och fri horisont månader i sträck, upp till 10 meter höga vågor, ständiga faror, ingen garanti för välbehållen hemkomst. Möjlig egen ära och förhöjd självkänsla vid händelse av framgång.

Ansökan görs till soren.kjellkvist@gmail.com

Sören söker en ny äventyrspartner för att korsa Atlanten i roddbåt. Min tidigare vapendragare Glenn Mattsing har tyvärr blivit småbarnsförälder och kan inte följa med 😉 Man behöver initialt köpa in sig i projektet vilket kostar 187 000 kr och då äger vi halva båten var, samt delar på alla inkomster, utgifter och ansvar. Som äventyrspartner så driver vi sedan Atlantprojektet tillsamman och säljer samarbetsavtal knutna till Atlantprojektet för att därmed reducera eller helt nolla kostnaderna för projektet. Förberedelser, planering och införsäljning räknas ta drygt 1 år och start är planerad till december 2021.

Atlantrodden beräknas ta 2-3 månader…, viktigast är den mentala biten, att man pallar det rent psykiskt. Man har ingen nytta av en oerhört vältränad människa som ligger inne i båten och är apatisk, sjösjuk och uppgiven. Sedan bör man ha tränat rodd minst 6 månader innan så att kroppen är förberedd för slitaget. Ingen tid för återhämtning finns så kroppen måste klara 2-3 månaders konstant nedbrytning, vilket innebär att man behöver ha minst 5 kg muskler och 5 kg fett som offras utan att det påverkar kroppen.

Givetvis så räcker det inte enbart med likvida medel för att bli en del av projektet utan vi behöver först lära känna varandra och utvärdera om och hur vi fungerar tillsammans. Välkommen att höra av dig med din ansökan.

Ansökan bör innehålla ansökningsbrev, kontaktuppgifter, CV, eventuellt bilder, livsbeskrivning, sjövana, fysisk och psykisk kondition etc…