Skip to main content

Landskapsbild: Yttre havsbandet med karga klippor och sjögång
Väder: Molnighet 7/8 medvind 4-6 m/s sydlig
Distans: 19 km
Medeldistans: 22,5 km
Total distans: 45 km
Födointag frukost: 7 småsej
Födointag middag: 2 småsej och en torsk
Hälsa/Känslor: Illamående på dagen men vid gott mod nu.

Gick upp vid 06 och var på vattnet 08.30. Innan jag stack hittade jag en tjärn med kaveldun som jag samlade ihop. Trots medvind försvann alla krafter och det var nära att jag kräktes i vattnet. Fick paddla 10 paddeltag och sedan vila. Höll på så i 2 timmar tills jag kom fram till nuvarande position. Kommit till en övergiven fallfärdig fyr som trutarna övertagit. Bra ställe att spela in skräckfilm på. Fågelbon med ägg och ungar precis överallt uppe på ön. Jag får därmed hålla mig vid vattnet. Redan extremt less på fisk och det är svårt att äta sig mätt. När jag stillat värsta hungern vill jag inte ha mer. Tvungen att pressa ner den sista maten. Dessutom innehöll torsken spolmask 3 cm som fanns här och var i köttet. Har säkert svalt en del och det bättrar inte på aptiten. De ska iallafall dö vid 70 grader men jag inbillar mig hela tiden att de rör på sig, men när jag tokstirrar på dem är de stilla. Sedan när jag tittar bort ser de ut som de rör på sig i ögonvrån.
Känner redan att det är mycket tuffare än jag trott. Shit, nu har jag spännt bågen för hårt. Men om Gollum överlevde 500 år på fisk vid en underjordisk sjö ska väl jag klara 3 månader.

Tankar om livet: Man har intervjuat människor på palliativa avdelningar vid deras dödsbädd och frågat dem vad det viktigaste i deras liv varit. Det viktigaste i livet är kärleks och vänskapsrelationer samt natur och skönhets upplevelser. Det är det verkligt meningsfulla i livet.

Miljötips: Det är tre saker som tvättar rent dina kläder. Rörelseenergin, varmt vatten och tvättmedlet. Eftersom vi tvättar kläderna hela tiden t.o.m. innan de blivit smutsiga kan man sänka alla dessa 3 ingredienser och ändå få rena kläder. Testa dig fram och se hur långt det går och passar dig. Sköljmedel behöver man inte alls eller ytterst lite. Häng tvätten ute och lägg lavendel i garderoben så luktar den ljuvligt.Tvätta aldrig över 40 grader och ibland kan man tom gå ner till 30. Sänk tiden på ditt tvättprogram och se om det funkar. Sist men inte minst kan man minska mängden tvättmedel. Kanske ända ner till en tesked? Självklart ska tvättmedlet vara både Svanen och Krav märkt. Min syster berättade att hennes tvättpaket bara räckte till 15 tvättningar. När hon sedan läste på paketet stod det att det skulle räcka till 46 tvättar. Snacka om överdosering!

Position: Torbjørnskjær