Äventyraren är död, länge leve den pedagogiska äventyraren!

Att förmedla kunskap och en pedagogisk plattform, samt sprida denna kunskap genom blogg och det medieutrymme som skapas kring ett äventyrsprojekt är en skyldighet som äventyrare idag, tiden springer ifrån oss, och alla måste bidra om vi ska nå FN:s högt uppställda globala mål, säger Sören.

Alla äventyr har ett pedagogiskt tema kring de 17 Globala målen och Agenda 2030, som i expeditionen RowaroundSvalbard där ett gratis utbildningskoncept skapades för svenska skolor. Ett samarbete mellan Row around Svalbard och Naturskyddsföreningen. Konceptet ger skolor en plattform för att jobba med de globala målen genom att följa två äventyrare ro runt Svalbard, en unik möjlighet för årskurs 4-6 och 7-9 att arbeta med bland annat klimatförändringar på ett konkret sätt.

Hör om hans strapatser, möten och fantastiska naturupplevelser blandat med reflektioner om livet och hur man beter sig för att förverkliga, genomföra och nå sina drömmars mål om och om igen.

Sagt om föreläsningen

“Inspirerar med ett stort hjärta och ännu större engagemang som genomsyrar alla hans äventyr, och som man även finner hos Sören själv som person”, Kalle Grahn – Bergans of Norway

“Fantastiska bilder, otroliga upplevelser och strapatser som man knappt tror är möjliga, så som Trash-Tiki där han byggde en flotte av ihopsamlat skräp och spöknät från Östersjöns botten”, Daniel Lundkvist – 24HourMeals

Föreläsningen formas efter era önskemål:

Tidslängd: 0,5 – 4 timmar 

Äventyrsprojekt: Vill man höra lite om alla eller är man mer intresserad av ett/flera specifika äventyr

Tema: Inspiration, hälsa och miljö

Sören är en flitigt anlitad föreläsare speciellt bland skolor, organisationer och myndigheter.

Kontakta Sören för föreläsning på telefon 0733-77 97 03 eller via epost soren.kjellkvist@gmail.com

Äventyr kopplat till de Globala målen

Överleva Norska kusten – anknyter till Globala målen 9, 12, 14, 15

Row to Russia – anknyter till Globala målen 5, 10

StandUpPaddle Visby/Sthlm – anknyter till Globala målen 12, 14

Överleva Vildmarken – anknyter till Globala målen 15

Min dotters drömäventyr – anknyter till Globala målen 3

Row around Svalbard – anknyter till Globala målen 7, 12, 13, 14

Vintercykla Sveriges kustlinje – anknyter till Globala målen 2, 7, 12

Trash-Tiki – anknyter till Globala målen 7, 12, 14, 15

Event och workshops

Sören anordnar även event/workshops för grupper upp till 20 personer med kajaker, oceanroddbåten Albedo eller andra friluftsaktiviteter. Kontakta Sören på telefon 0733-77 97 03 eller via epost soren.kjellkvist@gmail.com för pris och utformning av eventet/workshopen efter era önskemål och behov.