Välgörenhetssatsning som drivs av Sören Kjellkvist och Bergans of Norway

Vill ni stödja Äventyrliga dagen och bli titelpartner!

Äventyrliga dagen  kostar ingenting för deltagaren utan genomförandet finansieras helt av partners till Äventyrliga Dagen. Välkommen att stödja!
Desto fler bidrag som kommer in desto fler Äventyrliga dagar kan genomföras. Ni bekostar en Äventyrlig dag och blir då titelpartner för just den dagen.

Utan stöd från partners skulle Äventyrliga Dagen inte existera. Äventyrliga Dagen finansieras av stöd från Bergans of Norway och andra partners. Inget vinstsyfte finns med Äventyrliga Dagen utan alla medel går till att genomföra den Äventyrliga Dagen.

Gör så här för att stödja:
Kontakta soren.kjellkvist@gmail.com om ni önskar förverkliga en Äventyrlig Dag för en behövande person, som kämpar med psykisk ohälsa eller andra utmaningar, eller ring Sören direkt på
0733 77 97 03 för att diskutera förfarandet.

Äventyrliga Dagen

Äventyrliga dagens syfte är att ta med ungdomar och numera även vuxna, som på något sätt har eller haft en tuff och kämpig vardag, ut i naturen på ett äventyr som sträcker sig över ett helt dygn. Sören vill skapa ett bestående minne och ge dessa personer en insyn i den frihet och lyckokänsla som friluftslivet erbjuder samt en inkörsport för att själva komma igång med sitt eget friluftsliv.

Äventyrliga dagen vänder sig till dem som behöver inspiration, motivation eller kanske en andningspaus från sin livssituation. Målgruppen ska i första hand inrikta sig till dem som har en utmaning i livet. Det kan vara sjukdom, psykisk ohälsa, utanförskap, socioekonomiska förhållanden eller någon som på annat sätt har genomlevt en traumatisk eller svår upplevelse.

Sören vill visa att naturen finns där för alla, att man kan uppleva, färdas, njuta och röra sig fritt genom allemansrättens rättigheter och skyldigheter. Naturen har en helande och livsbejakande inverkan som alla borde få ta del av. Äventyrliga dagen ska inspirera och motivera till att ta sig ut i naturen, samtidigt som den ska belysa och sprida kunskap om olika utmaningar och svårigheter som personer möter i dagens samhälle. Varje äventyrlig dag inriktar sig på just den utmaning eller det problem som den deltagaren genomlevt. Deltagaren kan välja att vara helt anonym, med både namn och inga bilder tas heller på deltagaren.

Känner du någon som är i behov av en Äventyrlig Dag. Läs mer under videon om Äventyrliga Dagen och hur man ansöker.

Sedan 2019 har vi öppnat upp Äventyrliga Dagen för alla och åldersgränsen på max 25 år är borta.

Hur ser dagen ut

Dagen börjar med att man blir hämtad av äventyraren Sören Kjellkvist för att tillbringa ett dygn utomhus i äventyrens tecken. För deltagaren är hela Äventyrliga dagen kostnadsfri och det enda som krävs är tåliga kläder samt ett glatt humör. Hela dagen anpassas efter individens önskemål och drömmar vilket diskuterats i förväg. Äventyrliga dagen anpassas även till eventuella handikapp eller begränsningar hos deltagaren. Under dagen kommer deltagaren genomföra en eller flera äventyrliga aktiviteter samt lära sig om friluftsliv och hantera den friluftsutrustning som ingår i deltagarens startpaket. För att på riktigt komma igång med sitt eget friluftsliv ingår även en övernattning i naturen. På morgonen efterföljande dag blir man avlämnad där man hämtades.

I Äventyrliga dagen ingår:

  • Lån av all erforderlig utrustning som behövs under dagen/dygnet
  • Ett startpaket med utrustning och kläder för friluftsliv som deltagaren får behålla för att komma igång med sitt
    eget friluftsliv Värde: ca 10 000 kr
  • Transport till och från Äventyrliga dagen 

Efter att Äventyrliga dagen är genomförd kommer en äventyrsberättelse att publiceras med text och fotografier utifrån bådas erfarenheter av dagen. I denna text belyser vi även den svårighet, som deltagaren lever i eller råkat ut för, med syftet att förhindra eller reducera problemets påverkan. Deltagaren kan välja att vara helt anonym och får möjlighet att godkänna text och bilder innan publicering.


Sören har under många år guidat människor i naturen genom sin roll som ideell ledare och turguide. Han har dokumenterad sjukvårdsutbildning (L-ABCDE) genomförd de senaste 2 åren och certifierad i svensk hjärt- och lungräddning samt genomgått WMI’s internationella “wilderness first aid”.  Sören har genomfört utbildning om värderingar, säkerhetsföreskrifter och krisplan samt visat ett utdrag ur Polisens belastningsregister.

Sören är officiell ambassadör för Bergans of Norway och 24Hour Meals.

Ansökan

Vill du ansöka om att vara med i Äventyrliga dagen eller om du känner någon som du vill nominera till att vara med gör du det via e-post. Ansökan ska innehålla namn, adress, telefonnummer och en motivering till varför just den personen ska bli utvald till att få uppleva sin Äventyrliga dag.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och du e-postar Sören direkt på soren.kjellkvist@gmail.com

“Vad vill man lämna för avtryck på denna jord när man till slut lämnar in. Min drivkraft är att lämna ett så positivt avtryck som möjligt. Alla har vi det valet att ta ställning till. Äventyrliga dagen är ett välgörenhetskoncept som jag driver tillsammans med Bergans of Norway. Jag hoppas att den på sikt kan växa till ett eget levande koncept inom andra organisationer och föreningar, och att krafter runt om i hela Sverige genomför sina egna Äventyrliga dagar för utsatta ungdomar som behöver introduceras till friluftslivet.” citat Sören Kjellkvist